DetailWatch

Lokale købmænd dropper sene åbningstider på grund af høje elregninger

”Sindssyge energipriser” får flere lokale købmænd på Sjælland til at skære åbningstiderne til. Coop mener, det kan give god mening.

Foto: PR / Dagrofa / Uffe Weng

Flere selvstændige købmænd på Sjælland vælger at lukke tidligere for at holde energi-regningerne nede, skriver Sjællandske Medier.

Siden 1. september har Dagli Brugsen i Gundsømagle på Sjælland lukket kl. 20 i stedet for kl. 21, og fra denne uge er sidste udkald for at handle i Meny i Svogerslev om lørdagen nu kl. 18 i stedet for kl. 21.

”Det er de sindssyge energipriser, som gør, at vi skærer i vores åbningstid, og så er det jo ydertimerne, som vi kan se på,” siger købmand Søren Seier Rasmussen fra Meny til mediet.

på grund af de ”de sindssyge energipriser”, som købmand Søren Seier Rasmussen formulerer det til sn.dk.

Ifølge Coop er der generelt ikke planer om kortere åbningstider, men ”der er god grund til, at butikker lokalt kigger kritisk på, om der er så stort behov for den sidste time,” siger informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen.

Frygter butiksdød

Stribevis af mindre købmænd er ramt hårdt af de høje elpriser, der også har fået enkelte til at lukke. Ifølge Coop vil flere bukke under.

”Vi må være ærlige og sige, at der er butikker, som ikke overlever det her næsten uanset hvad, hvis det fortsætter ret meget mere med energipriser på det her niveau,” lød det fra Jens Juul Nielsen fredag til Ritzau.

I et debatindlæg mandag har topchef Tomas Pietrangeli fra Dagrofa, der står bag kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, efterlyst politisk handling for at bremse risikoen for øget butiksdød i landdistrikterne.

Koncernchefen foreslår, at staten gør tiltag til at forbedre købmændenes likviditet og opretter en energikrisepakke til de hårdest ramte virksomheder, imens den indfører et prisloft på energi.

Skærer i åbningsdage

Også uden for dagligvarehandlen bliver der kigget på åbningstiderne for at tilpasse omkostningerne. I Kolding har høje elpriser og lavere salg fået møbelhuset Jobo Møbler til at tage konsekvensen og lukke butikken tre ud af fire søndage.

Direktør i brancheforeningerne Dansk Detail og Wear, Nikolai Klausen, mener, det er helt på sin plads se kritisk på åbningstiderne i ydertimerne for at spare.

”Særligt centre bør måske kigge på, om det er nødvendigt at have så lange åbningstider og regne på, hvad det koster at holde åbent fra kl. 20-21 i forhold til at drive centret. Det vil også spare omkostninger og lønninger for butikkerne i ydertimerne,” sagde Nikolai Klausen fredag til DetailWatch.

Dagrofa-direktør efterlyser politisk handling inden energikrise skævvrider Danmark

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs