DetailWatch

Dagrofa-direktør efterlyser politisk handling inden energikrise skævvrider Danmark

Dagrofas koncernchef efterlyser i Børsen en energipakke fra staten til de danske virksomheder, der er hårdest ramt af de høje energipriser.

”Hvis de lokale købmænd ikke er her mere, mister Danmark mere end blot indkøbsmuligheder," skriver Tomas Pietrangeli i Børsen. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Skyhøje energipriser truer med at lukke flere mindre købmandsbutikker, hvis elregninger for mange er vokset med flere hundrede tusinde kroner på et år. Det skriver koncernchef i dagligvarekæden Dagrofa, Tomas Pietrangeli, der i et debatindlæg i Børsen efterlyser hurtig handling fra regeringen.

Han advarer om, at erfaringerne fra tidligere kriser viser, at ”de negative konsekvenser risikerer at ramme skævt og især gå ud over landdistrikterne.” Dagligvarekæden har hundredvis af lokale købmandsbutikker gennem kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, der ifølge Tomas Pietrangeli betyder meget for samfundets sammenhængskraft.

”Hvis de lokale købmænd ikke er her mere, mister Danmark mere end blot indkøbsmuligheder. Det betyder en yderligere skævvridning af Danmark med faldende huspriser, lavere vækst i store dele af landet og tabte arbejdspladser. De mindre lokalsamfund vil på sigt have svært ved at tiltrække unge tilflyttere og se en stigning af ældre fraflyttere,” skriver han.

Koncernchefen foreslår, at staten gør tiltag til at forbedre købmændenes likviditet og opretter en energikrisepakke til de hårdest ramte virksomheder, imens den indfører et prisloft på energi.

Landdistrikter frygter ”massakre” på lokale dagligvarebutikker: ”De første er lukket”

Coop forudser butiksdød blandt små brugser efter høje energipriser

Der er brug for en større politisk håndsrækning, end der lægges op til, mener købmænd

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs