DetailWatch

Inden samråd og EU-træf: Regeringen holder pressemøde om stigende energipriser

Regeringen har indkaldt til et pressemøde torsdag eftermiddag for at adressere energikrisen og komme med spareråd til virksomheder og borgere.

Erhvervsminister SImon Kollerup er blandt de tre ministre, der er til stede på dagens pressemøde om energikrisen | Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Energiprisernes himmelflugt kalder på stigende politisk opmærksomhed og handling.

Onsdag fremlagde EU-Kommissionens formand en fælles plan for at tøjle de stigende energipriser, og torsdag formiddag har et flertal i Folketinget indgået en aftale om at sænke elafgiften med 4 øre per kilowatt-time – til 68,8 øre resten af året.

Torsdag eftermiddag holder regeringen samtidig pressemøde om energikrisen, hvor der ifølge Ritzau også fremlægges spareråd til borgere og virksomheder.

”Situationen er alvorlig, og det kan blive værre. Hvis vi ser, at der ikke er nogen russisk gas ind i Europa, kan der være yderligere prisspiral opad, men der kan også komme mangel,” siger statsminister Mette Frederiksen (S) til Ritzau.

Både klimaminister Dan Jørgensen (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og skatteminister Jeppe Bruus vil være til stede på pressemødet kl. 14, der kommer forud for møde blandt EU’s energiministre fredag om EU’s handlingsplan. I næste uge skal erhvervsminister Simon Kollerup (S) samtidig i samråd om de stigende fødevare- og energipriser, som SF har indkaldt til.

De stigende energipriser presser flere købmænd og erhvervsdrivende i knæ og gør store indhug i råderummet i husholdningerne.

Som DetailWatch har beskrevet, har flere detailkæder sat fokus på at nedbringe strømforbruget for at reducere ekstraomkostningen. Mandag meldte Coop ud, at koncernen bl.a. fjerner 2000 kølere og vil se på at sænke varmen i butikkerne til vinter. Også andre detailkæder har temperaturregulering på dagsordenen for at spare på energien.

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs