Flere mindre butikker må lukke grundet prisstigninger på el

Flere danske virksomheder er lukket eller på randen af konkurs som følge af de stigende elpriser, skriver TV 2.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Flere små- og mellemstore erhvervsdrivende må dreje om for deres livsværk som konsekvens af de markant stigende priser på el, skriver TV 2.

Mediet har blandt andet talt med Jes Aaby Jensen, der er bagermester, og som siden 2018 har ejet to bagerier i Bording og Ikast i Midtjylland.

Han har været nødt til at lukke begge bagerier inden for den seneste uge, fordi udgifterne til el blev fordoblet fra 60.000 kr. til 120.000 kr. om måneden, mens bagermesteren har fået afslag på at hæve sin kassekredit i banken.

”Mange virksomheder har problemer i øjeblikket med deres elregning. Hvis ikke man har så mange penge på kistebunden, så går det galt på et tidspunkt,” siger Jes Aaby Jensen til TV 2.

De stigende el- og gaspriser har også resulteret i en konkurs hos blomsterforretningen Boller Blomster Center, som Steen Holch Kristensen de seneste syv år har drevet i udkanten af Horsens, men som ved udgangen af september lukker.

Detailkæder tager skridt for at nedbringe energiudgifter

Købmandsfond udvider hjælpepulje til pressede butikker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også