DetailWatch

Freetrailer vokser over hele linjen – men rammer forbi forventning

Omsætningen fortsatte opad i det seneste regnskabsår for Freetrailer, der udlejer trailere på nettet, men ikke helt så meget som ventet.

Foto: Therese Hill

Trailer-udlejningsselskabet Freetrailer så i regnskabet for det skæve regnskabsår 2021/22 fremgang over hele linjen, men rammer dog forbi egne forventninger til toplinjen.

Det viser selskabets regnskab for fjerde kvartal torsdag.

For hele regnskabsåret så selskabet en omsætning på 62,58 mio. kr. mod 51,93 mio. kr. året forinden. Det var dog en spids under, hvad selskabets egne forventninger lød på. Her var omsætningsprognosen for regnskabsåret nemlig sat til 65-67 mio. kr.

Driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger, EBIDTA viste også fremgang, da posten i 2021/22 voksede til 12,51 mio. kr. mod 7,37 mio. kr. sidste regnskabsperiode, mens overskuddet før skat lød på 8,08 mio. kr. mod 4,60 mio. kr.

I fjerde kvartal oplevede selskabet en stigning på 22 pct. i udlejninger og 5 pct. i omsætning sammenlignet med samme periode sidste år.

”Den fortsatte fremgang i partnerrelationer, vækst i antallet af udlejningsprodukter, og en tilsvarende vækst i antallet af udlejninger, der nåede 770.000 i regnskabsåret, viser med stor tydelighed, at vi har formået at skabe et koncept og brand, der skaber værdi hos vores partnere og for deres kunder,” siger Phillip Filipsen, administrerende direktør i Freetrailer Group, i forbindelse med regnskabet.

Direktøren fortæller endvidere, at selskabet har været påvirket af valutakurserne og forsyningssituationen i fjerde kvartal, men der er set fremgang over hele linjen på årsbasis.

Omsætningen for fjerde kvartal landede på 16,84 mio. kr. mod sidste års 16 mio. i samme periode.

EBITDA lyder på 3,65 mio. kr. mod 3,76 mio. kr. sidste år., og resultatet før skat blev 3,03 mio. kr. mod 3,52 mio. kr.

Skruer op for forventningerne

Freetrailer venter fremgang i 2022/23 og sætter udsigterne til toplinjen til 83-85 mio. kr. svarende til en vækst på 32-35 pct.

EBITDA forventes 16-17 mio. kr., hvilket svarer til en vækst på 28-36 pct.

Selskabet ser frem til endnu et vækstår i 22/23, hvor det forventes at antallet af udlejningsprodukter stiger med 1000 enheder, og udlejninger runder 1 mio.

Aktien falder torsdag ved middagstid 0,6 pct. til 36,20 kr. på Spotlight-børsen.

”Krigen i Ukraine har lagt et markant og alvorligt pres på den danske detailbranche”

Freetrailer ruller ladcykelkoncept videre ud i Danmark

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede