DetailWatch

Detailhandlen forventer at hæve priserne de næste måneder

I de dele af detailhandlen, hvor der sælges fødevarer, forventer tre ud af fire virksomheder højere priser.

Prisstigningerne ser ud til at fortsætte over sommeren, hvis man skal tro en undersøgelse fra Danmarks Statistik. | Foto: Brian Karmark

Spørger man de detailhandlende i Danmark, er der flere prisstigninger på vej. Det har Danmarks Statistik gjort, og svarene tegner et billede af, at de ellers historiske prisstigninger i Danmark ikke er forbi.

I alt svarer 55 procent af de detailhandlende, at de forventer at hæve priserne de næste tre måneder.

Der er dog store forskelle, alt efter hvad de detailhandlende sælger. Inden for bilhandlen er der mere afdæmpede forventninger til prisstigninger.

Til gengæld ser det mere grelt ud hos resten af detailhandlen. I den del af detailhandlen, hvor der sælges fødevarer, drikkevarer og tobak forventer tre ud af fire butikker at hæve priserne de næste tre måneder.

På tankstationer er det 95 procent af virksomhederne, der regner med, at kunderne vil blive mødt med højere priser i de næste måneder.

Dansk urfirma indgår samarbejde med europæisk topklub

Dansk modewebshop ser bundlinjen falde i forberedelse til større ekspansion

Mere fra DetailWatch

Brancheorganisation indbringer Wolt for konkurrencestyrelsen

Danmarks Restauranter og Caféer har bedt Konkurrencestyrelsen om at kigge Wolts kontrakter med restauranter efter i sømmene, fordi Wolt ifølge brancheforeningen sælger produkterne billigere online, end restauranterne kan i fysiske butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs