Guvernør: Russisk angreb mod shoppingcenter har dræbt ti

Der var angiveligt over 1000 civile i et shoppingcenter, der er ramt af russisk missilangreb. Ti meldes dræbt.
Et shoppingcenter i den ukrainske by Krementjuk er blevet ramt af et russisk missilangreb. | Foto: STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAI/VIA REUTERS / X80001
Et shoppingcenter i den ukrainske by Krementjuk er blevet ramt af et russisk missilangreb. | Foto: STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAI/VIA REUTERS / X80001
AF RITZAU

Et travlt shoppingcenter i byen Krementjuk i det centrale Ukraine er mandag blevet ramt af et russisk missilangreb.

Det siger Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Præsidenten oplyser, at der befandt sig over 1000 mennesker inde i centeret. Der er udbrudt brand efter missilangrebet, lyder det.

- Det er umuligt overhovedet at forestille sig, hvor mange ofre der er, skriver Zelenskyj på kommunikationstjenesten Telegram.

”Centeret udgjorde ikke nogen trussel for den russiske hær - ingen strategisk værdi. Folk vil bare gerne leve et normalt liv, og det gør russerne vrede. På grund af hjælpeløshed fortsætter Rusland med at ramme civile,” skriver præsidenten ifølge den britiske avis BBC.

Han tilføjer, at det er nyttesløst at håbe på anstændighed og medmenneskelighed fra Rusland.

Guvernør Dmytro Lunin fra Poltava-regionen, hvor Krementjuk ligger, siger mandag aften, at mindst ti personer er døde i angrebet.

Derudover skal 40 personer være såret.

Vitalij Meletskij, der er borgmester i Krementjuk, siger, at angrebet har dræbt og såret folk. Han har dog ikke sagt noget om hvor mange.

En talsmand fra FN, Stephane Dujarric, har fordømt angrebet.

”Ingen form for civil infrastruktur – herunder selvfølgelig shoppingcentre – og ingen civile må nogensinde være mål for angreb,” siger han.

Industribyen Krementjuk ligger centralt i Ukraine ved den store flod Dnipro.

Byen havde lidt over 200.000 indbyggere, da Ruslands invasion af Ukraine begyndte 24. februar. Den ligger cirka 300 kilometer sydøst for Kyiv.

Ukraines største olieraffinaderi ligger i Krementjuk.

Krigen i Ukraine har stået på i over fire måneder. Præsident Zelenskyj har flere gange den seneste tid opfordret vestlige lande til at øge deres bidrag af våben og militært udstyr til Ukraine.

Jysk-chef: ”Vi kommer ikke tilbage til Rusland de første mange år”

Russiske møbelkæder retter blikket mod Ikeas fabrikker og varehuse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også