DetailWatch

Familieejet jysk møbelfirma skifter formand og direktør

Efter 35 år trækker ejerleder sig fra direktørpost i det jyske møbelfirma Top-Line og sætter sig i formandsstolen. Ny adm. direktør er fundet i datterselskab.

Stifter af Top-Line, Svend Østergaard Pedersen (tv), overlader den daglige drift til ny direktør, Claus S. Nørregaard (mf). Sønnen Bjarke Østergaard (th) er fortsat en del af direktionen. | Foto: PR/Top-Line

Det midtjyske møbelfirma Top-Line ændrer holdopstilling i den øverste ledelse af det familieejede selskab. Det fremgår af en pressemeddelelse fra firmaet.

Efter mere end 30 år trækker stifter Svend Østergaard Pedersen sig fra den daglige drift og bliver i stedet arbejdende bestyrelsesformand i selskabet, hvor han afløser den hidtidige formand Hans Henrik Okstrøm.

Ansvaret for den daglige drift bliver i stedet lagt i hænderne på en ekstern direktør, hvor valget er faldet på Claus S. Nørgaard, der kommer fra en stilling som adm. direktør for datterselskabet Canett Furniture.

”Alt har jo sin tid, og da jeg nu har passeret de 70, mener jeg, tiden er inde til at geare lidt ned, og samtidig sætte et slagkraftigt hold til at fortsætte den positive udvikling, som firmaet har været inde i de sidste mange år,” udtaler Svend Østergaard Pedersen i forbindelse med skiftet.

Top-Line har i dag Bjarke Østergaard Pedersen, der er søn af stifteren, som hovedaktionær og del af ledelsen, hvor han er hovedansvarlig for det globale salg. Den rolle fortsætter han i efter ledelsesskiftet, skriver selskabet.

Omrokeringen kommer på bagkant af et år, hvor Top-Line, der beskæftiger omkring 400 ansatte, mangedoblede resultatet efter et dyk i regnskabsåret 2019/20.

Overskuddet i 2020/21 blev på 11,7 mio. kr. ud af en bruttofortjeneste på 65,8 mio. kr. og var det bedste i de seneste fem år.

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs