Familieejet jysk møbelfirma skifter formand og direktør

Efter 35 år trækker ejerleder sig fra direktørpost i det jyske møbelfirma Top-Line og sætter sig i formandsstolen. Ny adm. direktør er fundet i datterselskab.
Stifter af Top-Line, Svend Østergaard Pedersen (tv), overlader den daglige drift til ny direktør, Claus S. Nørregaard (mf). Sønnen Bjarke Østergaard (th) er fortsat en del af direktionen. | Foto: PR/Top-Line
Stifter af Top-Line, Svend Østergaard Pedersen (tv), overlader den daglige drift til ny direktør, Claus S. Nørregaard (mf). Sønnen Bjarke Østergaard (th) er fortsat en del af direktionen. | Foto: PR/Top-Line

Det midtjyske møbelfirma Top-Line ændrer holdopstilling i den øverste ledelse af det familieejede selskab. Det fremgår af en pressemeddelelse fra firmaet.

Efter mere end 30 år trækker stifter Svend Østergaard Pedersen sig fra den daglige drift og bliver i stedet arbejdende bestyrelsesformand i selskabet, hvor han afløser den hidtidige formand Hans Henrik Okstrøm.

Ansvaret for den daglige drift bliver i stedet lagt i hænderne på en ekstern direktør, hvor valget er faldet på Claus S. Nørgaard, der kommer fra en stilling som adm. direktør for datterselskabet Canett Furniture.

”Alt har jo sin tid, og da jeg nu har passeret de 70, mener jeg, tiden er inde til at geare lidt ned, og samtidig sætte et slagkraftigt hold til at fortsætte den positive udvikling, som firmaet har været inde i de sidste mange år,” udtaler Svend Østergaard Pedersen i forbindelse med skiftet.

Top-Line har i dag Bjarke Østergaard Pedersen, der er søn af stifteren, som hovedaktionær og del af ledelsen, hvor han er hovedansvarlig for det globale salg. Den rolle fortsætter han i efter ledelsesskiftet, skriver selskabet.

Omrokeringen kommer på bagkant af et år, hvor Top-Line, der beskæftiger omkring 400 ansatte, mangedoblede resultatet efter et dyk i regnskabsåret 2019/20.

Overskuddet i 2020/21 blev på 11,7 mio. kr. ud af en bruttofortjeneste på 65,8 mio. kr. og var det bedste i de seneste fem år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også