DetailWatch

Forbud mod detailsalg af alkohol nedstemt mens beslutning om tilbudsaviser trækker ud

Imens Folketinget har nedstemt forslag om et forbud mod detailsalg af alkohol i nattelivszoner, trækker beslutningen om en reklamer-ja-tak-ordning i langdrag, skriver Dagligvarehandlen.

Foto: Valdemar Ren

Med 54 stemmer imod og 42 stemmer for, er et forslag om at forbyde detailsalg af alkohol imellem midnat og klokken fem om morgenen i de såkaldte nattelivszoner blevet nedstemt i Folketinget. Det skriver Dagligvarehandlen.

Forslaget blev som et ud af flere fremsat af regeringen i november med det formål at skabe tryghed i nattelivet og på S-togsstationer i hovedstadsområdet.

Beslutningen vækker glæde hos De Samvirkende Købmænd, der tidligere har påpeget, at butikkerne under coronakrisens forbud oplevede at at miste dobbelt så meget på såkaldt følgesalg som på alkohol-varer.

Et to år gammelt forslag om at forbrugere aktivt skal sige ja tak til at modtage reklamer i postkassen venter derimod stadig på en afgørelse, på trods af, at regeringen har modtaget svar fra EU-Kommissionen, skriver mediet.

Blandt dem, der tidligere har opfordret regeringen til en ændring af ordningen, så borgerne skal tilvælge tilbudsaviser, er Dansk Industri, Coop, Forbrugerrådet Tænk og Danmarks Naturfredningsforening.

DI og butikker: Stop nu tvangsreklamerne i postkassen

Regeringen vil ”om nødvendigt” forbyde salg af tobak til unge

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs