Fleggaard øger salget af cigaretter efter dansk prishop

En prisstigning på fem kr. i Danmark får salget af cigaretter til at stige i Fleggaards grænsehandelsbutikker, skriver Dagligvarehandlen.
En dansk afgift får ifølge Fleggaard salget på cigaretter til at stige. | Foto: Anders Brohus
En dansk afgift får ifølge Fleggaard salget på cigaretter til at stige. | Foto: Anders Brohus
AF ALEXANDER THORUP JENSEN, FREJA CELINE ERIKSEN

En øget prisforskel på danske og tyske cigaretter får ifølge Fleggaard salget af cigaretter til at stige i koncernens ni grænsebutikker.

Det skriver Dagligvarehandlen.

”Vi oplever et øget salg af cigaretter. De fleste af vores tobakskunder er meget opmærksomme på prisen på de forskellige produkter, og de har opdaget den forholdsvis store besparelse, der er syd for grænsen,” siger Lars Mose Iversen, adm. direktør i Fleggaard.

Årsagen til den øgede prisforskel er en afgiftsforhøjelse på fem kr. på cigaretter i de danske butikker, der nu gør, at en pakke cigaretter ifølge branchemediet koster 60 kr., mens en pakke i de tyske grænsebutikker koster 54 kr.

Købmænd i grænselandet bekymrede

Det er dog ikke kun prishoppet på cigaretter, der kan give de danske forbrugere grund til at køre over grænsen.

Tirsdag satte Tyskland nemlig afgiften på brændstof ned, og det får købmænd i grænselandet til at frygte, at flere vil handle billigere dagligvarer i nabolandet når de tanker benzin, skriver Jydske Vestkysten.

”Der er ingen tvivl om, at det får indflydelse på vores omsætning. Når man alligevel kører derned for at spare penge på brændstof, så kunne jeg godt forestille mig, at der var nogle, der vil benytte lejligheden til at handle mere, end man ellers har gjort,” siger Torben Damgaard,” brugsuddeler i SuperBrugsen i Rødekro til avisen.

Siden onsdag, da faldet i priserne på brændstof trådte i kraft, har der dog ikke været bemærkelsesværdigt mange danskere på de tyske tankstationer, skriver Nordjyske.

Discountkæde kalder Sallings prisloft ”en kampagne”

Britisk dagligvarekoncern har også lanceret prisloft

Informationsdirektør i Coop: ”Det har været en følelsesladet dag”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også