Covid-lempelser i Kina skubber luksusforbrug frem

Flere designerbrands som Hermes og Pandora stiger på børsen efter udsigt til, at Kina igen åbner mere op efter de seneste ugers corona-nedlukning.
Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120
Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120
AF MARKETWIRE

De kinesiske restriktioner i forbindelse med begrænsning af coronasmitte er på vej retur. Og det smitter blandt andet af på aktierne i selskaber som Pandora, Moncler, Hermes, LVMH og andre luksusvarer.

Eksempelvis er Shanghai på vej til at løfte den to måneder lange nedlukning af byen med 25 mio. indbygger fra på onsdag. Oven i er der annonceret en handlingsplan for at sætte skub i økonomien, skriver Reuters.

Og det får investorerne til at tro på mere gang i forbruget. Danske Pandora stiger 7,4 pct. og ligger i toppen af sektoren i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600.

Loius Vuitton-ejeren LVMH stiger 3,6 pct. mandag middag, mens Moncler øger med 4,4 pct.

”Der er et stort lettelsens suk over at de strenge restriktioner vil blive lempet, især i Shanghai og Beijing, fordi investorerne har været virkelig bekymrede over den igangværende nul covid-strategi og indvirkningen på Kinas økonomi,” siger Susannah Streeter, markedsanalytiker hos Hargreaves Lansdown, til Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også