DetailWatch

Covid-lempelser i Kina skubber luksusforbrug frem

Flere designerbrands som Hermes og Pandora stiger på børsen efter udsigt til, at Kina igen åbner mere op efter de seneste ugers corona-nedlukning.

Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

De kinesiske restriktioner i forbindelse med begrænsning af coronasmitte er på vej retur. Og det smitter blandt andet af på aktierne i selskaber som Pandora, Moncler, Hermes, LVMH og andre luksusvarer.

Eksempelvis er Shanghai på vej til at løfte den to måneder lange nedlukning af byen med 25 mio. indbygger fra på onsdag. Oven i er der annonceret en handlingsplan for at sætte skub i økonomien, skriver Reuters.

Og det får investorerne til at tro på mere gang i forbruget. Danske Pandora stiger 7,4 pct. og ligger i toppen af sektoren i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600.

Loius Vuitton-ejeren LVMH stiger 3,6 pct. mandag middag, mens Moncler øger med 4,4 pct.

”Der er et stort lettelsens suk over at de strenge restriktioner vil blive lempet, især i Shanghai og Beijing, fordi investorerne har været virkelig bekymrede over den igangværende nul covid-strategi og indvirkningen på Kinas økonomi,” siger Susannah Streeter, markedsanalytiker hos Hargreaves Lansdown, til Reuters.

Mere fra DetailWatch

Ikea-topchef i Danmark stopper

Johan Laurell, der har været adm. direktør i Ikea Danmark i de seneste knap fem år, stopper for at blive ny adm. direktør for Ikea i Frankrig. En ny kandidat er fundet, oplyser kommunikationschef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs