DetailWatch

Landsdækkende e-cigaret-kæde klager til Ombudsmanden

Siden april har det været ulovligt at sælge e-cigaretter med andre smage end tobak og mentol. Men det gør Gejsers konkurrenter, mener virksomheden, der nu klager til Ombudsmanden, skriver Detailfolk.

Fra 1. april er det ikke længere lovligt at sælge e-cigaretter med smag. Det betyder et noget mere begrænset sortiment for Gejser. | Foto: Andreas Merrald

Det er konsekvensløst for danske e-cigaretbutikker at fortsætte salget af e-cigaretter med andre smage end mentol og tobak, mener Jens Andersen, stifter af og adm. direktør i Gejser.

Det siger han til Detailfolk.

Fra 1. april har det ikke været lovligt at sælge e-cigaretter med smag. Det betyder markant begrænset sortiment for Gejser, der har 36 butikker på landsplan. Jens Andersens kritik går dog på, at flere af konkurrenterne er fortsat med at omgå de nye regler, og det får nu Gejser til at klage til Ombudsmanden.

”Det er helt absurd, for hvis vi gjorde det samme, ville myndighederne være over os med det samme, fordi vi er de største,” siger Jens Andersen, til mediet.

Den nye lovgivning fik i slutningen af marts Gejser til at skifte navn fra det oprindelige navn Smoke-It efter et længere opgør med Forbrugerombudsmanden.

”Forbrugerombudsmanden har været efter os for at opfordre til rygning. Det kan virke lidt spøjst, for vi blev faktisk stiftet for at hjælpe folk med at stoppe med at ryge, og vi rådgiver om nikotinnedtrapning i vores butikker. Men myndighederne har en anden opfattelse, og den retter vi os selvfølgelig efter,” sagde Jeanett Andersen, pr-ansvarlig i Gejser, dengang til BT.

Landsdækkende dansk e-cigaret-kæde skifter navn

Dansk e-handel daler igen efter stærk periode under corona

Selskab bag voksende lavpriskæde er gået konkurs

Mere fra DetailWatch

Brancheorganisation indbringer Wolt for konkurrencestyrelsen

Danmarks Restauranter og Caféer har bedt Konkurrencestyrelsen om at kigge Wolts kontrakter med restauranter efter i sømmene, fordi Wolt ifølge brancheforeningen sælger produkterne billigere online, end restauranterne kan i fysiske butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs