Høj inflation og Ukraine-krigen får Jysk til at bremse en milliard-investering

Den danske detailkoncern skulle efter planen om kort tid have indledt byggeri af et nyt, stort logistikcenter i Holland. Det projekt sættes på pause i den aktuelle krisesituation i Europa.
Jysk sætter stort projekt i Holland på pause. | Foto: PR/Jysk
Jysk sætter stort projekt i Holland på pause. | Foto: PR/Jysk
JESPER OLESEN

Ukraine-krigen kombineret med høj inflation udskyder en ellers planlagt milliard-investering i Holland hos den danske detailkoncern Jysk.

Efter planen skulle Jysk indlede byggeri af koncernens logistikcenter nummer 10 i dette forår i den hollandske by Lelystad. En investering på 1,5 mia. kr. og med planlagt indvielse i 2024.

Jysk har dog fredag orienteret koncernen om, at byggeriet indtil videre udsættes. Koncernchef Jan Bøgh understreger dog samtidig, at der ikke på nogen måde er tale om at ambitionerne for udvidelse reduceres.

Jysk vælger dog i den aktuelle situation kun at lave et midlertidigt distributionscenter i Holland på 65.000 kvm. til forsyning af butikkerne i en række lande – bl.a. Benelux, Storbritannien og Irland.

»Omkring det nye, permanente distributionscenter i Lelystad kan vi se, at omkostningerne bliver betydeligt højere end planlagt, hvis vi fortsætter lige nu. Derudover ville vi stå over for en del usikkerhed omkring råvarer og priser, og derfor har vi truffet beslutningen om at udsætte,« skriver adm. direktør Jan Bøgh, Jysk, i orienteringen.

Jysk har de senere år ekspanderet med flere logitiskcenter og nummer ni, placeret i Ungarn er netop færdigbygget. Derefter var planen at bygge det næste i hollandske Lelystad, hvor også den danske modekoncern Bestseller opfører et nyt logistikcenter i en milliardinvestering.

Jysk har desuden også distributionscentre i Danmark, Tyskland, Sverige, Polen, Ungarn, Bulgarien og Spanien.

Koncernen fastslår, at der ikke er truffet beslutning om en ny tidsplan for byggeriet i Holland.

»Jeg er sikker på, at de fleste virksomheder er berørt økonomisk af den nuværende situation, og alle de partnere, vi samarbejder med i Lelystad, har accepteret vores grunde til at udsætte,« udtaler Jan Bøgh.

Jysk har 3.100 butikker i 50 lande og en omsætning i 2020/21 på 32,6 mia. kr.

Koncernen har bl.a. butikker i krigsramte Ukraine, ligesom Jysk i den forløbne uge har besluttet permanent at trække sig ud af Rusland.

13 butikker og 200 ansatte bliver opsagt som konsekvens af den russiske invasion i Ukraine.

Lego og Jysk på top ti over europæisk e-handel på tværs af landegrænser

Jysk mister ”anseeligt” millionbeløb på russisk exit

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også