Nyt koncept får Eventyrsport til at flytte ud af Esbjerg

Eventyrsport har opsagt sit lejemål i gågaden i Esbjerg for i stedet at flytte ud af byen. Det sker i forbindelse med et nyt koncept, der kræver mere plads.
Eventyrsport sælger alverdens tøj og udstyr til naturrejser og -udflugter. | Foto: Marius Renner
Eventyrsport sælger alverdens tøj og udstyr til naturrejser og -udflugter. | Foto: Marius Renner

Eventyrsport, der i alt har 14 butikker i forskellige dele af Danmark, dropper sit lejemål på gågaden i Esbjerg for i stedet at flytte til en ny adresse udenfor byen med mere plads.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Ifølge avisen flytter Eventyrsport væk fra gågaden for at introducere et nyt koncept, hvor der er mere plads, end det er muligt at få i gågadebutikken. Hvad det nye koncept konkret drejer sig om fremgår ikke.

Det opsagte lejemål i gågaden puster til en udvikling i landets femtestørste by, hvor flere og flere butikslokaler står tomme. Ifølge en optælling lavet af Ugeavisen Esbjerg drejer det sig om hver fjerde lejemål, der i øjeblikket står tomt.

Ikke kun problem i Esbjerg

De tomme butikslokaler med ”til leje”-skilte er ikke kun et problem i Esbjerg. I første kapitel af et tema om butiksdød rundt om i landet i DetailWatch kan man læse, at 80 pct. af respondenterne i en spørgeskemaundersøgelse oplever butiksdød i landets kommuner.

I den forbindelse peger Nikolai Klausen, direktør i Dansk Detail, på en række væsentlige faktorer, deriblandt stigende e-handel og at de store kæder presser de mindre selvstændige butikker, som ikke drager samme fordel af stordrift.

Eventyrsport sælger primært udendørstøj til vandreture eller andre oplevelsesture i naturen. Virksomheden blev startet i 1996 under navnet Toursport i et kælderlokale i Aarhus af Lars Sejer Sørensen, der stadig i dag er adm. direktør.

I dag har Eventyrsport 14 butikker i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Silkeborg, Horsens, Vejle, Slagelse, Roskilde, København og altså Esbjerg.

I seneste regnskabsår 2020/21 kom Eventyrsport ud med et overskud på bundlinjen på 9,5 mio. kr. og med en egenkapital, der voksede med knap 10 mio. kr. til 26,7 mio. kr.

Bymidter under pres: 80 pct. oplever butiksdød blandt landets kommuner

Dansk militærbutik oplever stor interesse på grund af Ukraine-krigen

Sportmaster sætter danske butikker til salg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også