DetailWatch

Dansk urfirma vakler på randen af konkurs – for anden gang

Llarsen Watches, der i 2019 gik konkurs under navnet Lars Larsen Watches, balancerer på kanten af en ny konkurs efter nyt underskud i millionklassen. ”Fremtiden er særdeles usikker,” lyder det fra ejeren.

Poul Rørsgaard har i flere omgange smidt store millionbeløb i Llarsen Watches for at redde firmaet. Urene på billedet er ikke Llarsen Watches' produkter. | Foto: Kasper Heden Andersen

Det danske urfirma Llarsen Watches, der har haft og stadig har prominente profiler i ledende roller, er for anden gang på få år tæt på at gå konkurs.

I det seneste årsregnskab for 2020/21 har Llarsen Watches et underskud på 2,8 mio. kr. Det er lidt bedre end det nye selskabs første år siden konkursen i 2019, hvor det præsterede et underskud på 4 mio. kr.

Samtidig har selskabet tabt mere end 50 pct. af selskabskapitalen, der er faldet fra -4 mio. kr. til -6,8 mio. kr. i 2020/21.

Resultater, som ledelsen finder utilfredsstillende.

”Den økonomiske situation indikerer usikkerhed om selskabets fortsatte drift,” skriver ledelsen i sin beretning.

Investering fra Don Ø

Llarsen Watches gik i 2019 konkurs under navnet Lars Larsen Watches, der trods navnet ikke har noget at gøre med den i dag afdøde Jysk-stifter Lars Larsen.

Urfirmaet blev stiftet i Svendborg i 2012 af brødrene Helgi og Lars Larsen og leverede i de første år beskedne økonomiske resultater.

I 2017 skød først den tidligere fodboldboss i FC København Flemming Østergaard – også kaldet Don Ø – millioner ind i urfirmaet, hvor søn og svigerdatter, Nikolaj Ammentorp Østergaard og Marie Louise Østergaard, samtidig indtrådte i bestyrelsen. Senere på året trådte rigmanden og Flemming Østergaards gode ven og samarbejdspartner Poul Rørsgaard til og skød yderligere 7,7 mio. kr. ind i frisk kapital, hvoraf 2,7 mio. kr. kom fra konvertering af gæld.

Fremtiden er særdeles usikker.

Marie Louise Østergaard, adm. direktør i Llarsen Watches

Poul Rørsgaards investering betød, at han gik fra tidligere at eje mellem 25 og 33,33 pct. til nu at være på mellem 66,66 og 89,99 pct.

Investeringerne kom i kølvandet af, at Lars Larsen Watches havde præsenteret et underskud på 5 mio. kr. i 2016.

Men trods de store investeringer fortsatte nedturen og de store underskud for urselskabet, og i 2019 kulminerede det med en konkurs efter et underskud på knap 11 mio. kr. i 2018.

Efter konkursen i selskabet Lars Larsen Watches opkøbte Poul Rørsgaard aktiviteterne, som han overførte til selskabet Llarsen Watches, hvor han ejer 100 pct. af selskabet.

Marie Louise Østergaard tiltrådte i 2020 som adm. direktør i virksomheden, mens Don Ø’s søn Nikolaj Ammentorp Østergaard indtil for nyligt sad i bestyrelsen.

Usikker fremtid

Men trods en ny start i et nyt selskab er millionunderskuddene fortsat for urfirmaet. Det har fået Poul Rørsgaard til at afgive et finansieringstilsagn om økonomisk støtte til virksomheden via moderselskabet Continental Ejendomme

DetailWatch har i længere tid forsøgt at få et interview med adm. direktør Marie Louise Østergaard, der ikke har ønsket at stille op. I stedet skriver hun i en mail:

”Det er ikke nogen hemmelighed, at omsætningen i regnskabsåret 20/21 blev slemt påvirket af covid-19 med deraf følgende konsekvens for indtjeningen. Heldigvis har vi kunnet finansiere underskuddet,” skriver hun og peger på, at Llarsen Watches’ markeder stadig ikke er fuldt genåbnet.

”Fremtiden er særdeles usikker. Vi prøver – efter bedste evne – på egne ben at få omsætningen op, men det kan ikke afvises, at vi vil se os om i markedet efter andre løsninger,” lyder det fra hende uden en uddybning af, hvad disse andre løsninger konkret kan være.

Nikolaj Ammentorp Østergaard, der sidder i direktionen i en række selskaber, udtrådte i den forgangne måned af bestyrelsen, og dertil skriver Marie Louise Østergaard, at det skal ses i lyset af vaklende økonomi.

”I betragtning af den økonomiske situation og finansieringen heraf har den ultimative hovedaktionær (Poul Rørsgaard, red.) ønsket at komme tættere på selskabet, hvorfor han er indtrådt i bestyrelsen i stedet for Nikolaj (Ammentoft Østergaard, red.).”

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs