Auktionshuset Bruun Rasmussen solgt til britisk auktionskæmpe

Efter næsten 75 år i familieeje bliver auktionshuset Bruun Rasmussen en del af det internationale auktionshus Bonhams. Salget skal ifølge formand fremtidssikre forretningen og bane vej for internationalisering.
”Jeg har netop slået det største og mest skelsættende ”hammerslag” i Bruun Rasmussens historie med salget til Bonhams,” siger formand Jesper Bruun Rasmussen. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
”Jeg har netop slået det største og mest skelsættende ”hammerslag” i Bruun Rasmussens historie med salget til Bonhams,” siger formand Jesper Bruun Rasmussen. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Den familieejede virksomhed Bruun Rasmussen Kunstauktioner konsoliderer forretningen og sælger aktiviteterne til det store britiske auktionshus Bonhams.

Det skriver Bruun Rasmussen Kunstauktioner i en pressemeddelelse.

Dermed slutter en æra for auktionshuset, der blev stiftet i 1948 og lige siden har været ejet af Bruun Rasmussen-familien. Med ejerskiftet til Bonhams vil familien lægge skinner ud for fremtidig vækst på et stadigt mere internationalt og digitalt auktionsmarked.

”Jeg er stolt over, at vores virksomhed har nået et niveau, hvor den er attraktiv for det verdenskendte auktionshus Bonhams. Det er også en glæde at kunne afsløre, at vi beholder navnet Bruun Rasmussen Kunstauktioner med tilføjelsen ’– Part of the Bonhams Network’,” udtaler Jesper Bruun Rasmussen, bestyrelsesformand for Bruun Rasmussen Kunstauktioner, i meddelelsen.

Formanden lægger ikke skjul på, at beslutningen har krævet mange overvejelser, men har været drevet af, at det danske auktionshus kunne blive en del af et stort globalt netværk uden at miste det lokale fodfæste, fremgår det.

Bruun Rasmussen Auktioner beskæftiger omkring 140 medarbejdere og omsatte i 2020 for godt 540 mio. kr. Selskabet drives i dag af en direktørgruppe på fire, hvor børnene Frederik Bruun Rasmussen og Alexa Bruun Rasmussen blandt andre indgår.

Tredje opkøb

Den britiske køber Bonhams daterer tilbage til 1793 og er i dag en global spiller på auktionsmarkedet for kunst og samlerobjekter med kontorer i bl.a. London, New York, Paris og Hong Kong.

Opkøbet af Bruun Rasmussen er det tredje den seneste tid for Bonhams, der ejet af kapitalfonden Epiris. Selskabet købte i januar det svenske auktionshus Bukowskis.

“Bruun Rasmussen er et af Europas virkelig store auktionshuse og et elsket brand i Danmark. Virksomheden er særligt anerkendt for sine banebrydende salg af skandinavisk kunst og design. Købet af Bruun Rasmussen vil styrke Bonhams position i Europa og øge de digitale muligheder på tværs af vores netværk. Vi er glade for at byde Bruun Rasmussen velkommen til vores voksende familie,” udtaler Bruno Vinciguerra, adm. direktør i Bonhams.

Købsprisen er ikke offentliggjort.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også