Adidas igangsætter intern undersøgelse efter korruptionsanklager i Kina

Et brev underskrevet af ”medarbejdere i Adidas China”, der tidligere har floreret på et kinesisk socialt medie, har fået sportskæmpen til at sætte en undersøgelse i gang. 
En Adidas-forretning i Beijing. | Foto: Pedro Pardo
En Adidas-forretning i Beijing. | Foto: Pedro Pardo
Marketwire

Den tyske sportstøjsproducent Adidas har igangsat en undersøgelse af sin forretning i Kina efter at have modtaget et anonymt brev, hvori flere ansatte anklages for at overtræde compliance-regler.

Adidas er sammen med eksterne juridiske rådgivere i gang med at gennemgå anklagerne i brevet, der er modtaget 7. juni, oplyser selskabet til Bloomberg News.

I brevet, der er underskrevet af ”medarbejdere i Adidas China”, anklages flere medarbejdere ved navn, heriblandt en seniorledende medarbejder involveret i budgetplanlægningen i Kina.

Anklagerne lyder, at nogle ansatte er blevet kompenseret af udefrakommende selskaber. En anden direktør skulle angiveligt have modtaget ”millioner i kontanter” fra leverandører samt fysiske goder som ejendomme.

Brevet florerede tidligere på måneden på det kinesiske sociale medie Xiaohongshu.

Adidas har ikke yderligere kommentarer til anklagerne, men oplyser ifølge Bloomberg News, at anklagerne tages ”meget seriøst”.

Den tyske sportstøjsaktie bakker 1,4 pct. til 221,70 euro på børsen i Frankfurt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også