Nike vil skære 1.600 stillinger fra for at opnå milliardbesparelser

Nedskæringerne kommer, efter Nike i december måtte sænke sine forventninger til salget på grund af mere forsigtige forbrugere.
Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den amerikanske sportstøjsgigant Nike vil skære 2 pct. af sine stillinger fra.

Det svarer til omtrent 1.600 ansatte. Nedskæringerne skal over de næste tre år medføre en besparelse på 2 mia. dollar, skriver Wall Street Journal med henvisning til en intern meddelelse fra Nike.

Nedskæringerne vil blive indledt fredag, mens en anden fase af opsigelserne ventes afsluttet med udgangen af kvartalet. Fyringerne ventes ikke at påvirke Nikes ansatte i butikker, distributionscentre eller de i selskabets innovationsteam.

”Det er en smertelig virkelighed og ikke en, jeg tager let på. Vi præsterer på nuværende tidspunkt ikke vores bedste, og jeg holder i sidste ende mig selv og direktionen ansvarlig,” skriver topchef John Donahoe i en meddelelse til selskabets ansatte.

Nike måtte i december sænke sine forventninger til salget på grund af mere forsigtige forbrugere. Netop det mønster blev bekræftet torsdag, hvor den seneste opgørelse for detailsalget i USA viste en tilbagegang på 0,8 pct. i januar. Her var ventet et fald på 0,2 pct.

Besparelserne på 2 mia. dollar skal sikres gennem nedlagte stillinger og en strømlining af organisationen.

”For at konkurrere må vi ændre, skifte og afhænde mindre afgørende arbejde for at skabe et større fokus og kapacitet til det, der betyder mest,” fremgår det af den interne meddelelse ifølge Wall Street Journal.

Nike, der blandt andet også ejer mærket Jordan, har den seneste tid oplevet større konkurrence fra rivalerne i branchen samt fyldte lagre, der har krævet større rabatter. Dertil har Nikes kunder ifølge avisen udvist bekymring over Nikes evne til at innovere sig og sine produkter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også