Her lukker Sportmaster ni butikker

Den nye runde af butikslukninger betyder, at Frasers Group snart har lukket over halvdelen af de 75 butikker, som den britiske koncern opkøbte i maj 2022.
Sportmaster har reduceret butiksantallet væsentligt over de seneste 18 måneder. Butikslukninger og flere effektiviseringer har kostet hundredevis af ansatte jobbet. | Foto: Peter Hove Olesen
Sportmaster har reduceret butiksantallet væsentligt over de seneste 18 måneder. Butikslukninger og flere effektiviseringer har kostet hundredevis af ansatte jobbet. | Foto: Peter Hove Olesen

Trimningen af butiksnettet fortsætter over de kommende måneder i den danske sportskæde Sportmaster.

Onsdag meddelte kæden, at yderligere ni butikker står til at lukke i serien af butikslukninger. Det betyder, at der snart kun er 37 af de 75 butikker, som Frasers Group overtog i forbindelse med overtagelsen af Sportmaster i maj 2022, tilbage.

Nu er der også klarhed over, hvilke Sportmaster-butikker, der i de kommende måneder lukker og slukker.

Det drejer sig overvejende om butikker i det midt- og østjyske, nærmere bestemt i Herning City, Silkeborg, Odder og Hammel. Derudover lukker også butikkerne i Frederikshavn, Bramming og Aabenraa i Jylland.

På Sjælland lukker butikkerne i Næstved og Kalundborg. Det oplyser Sportmaster til DetailWatch.

Frasers Group har ikke ønsket at stille op til et interview, men en unavngiven talsperson fra koncernen udtaler:

”Vi har forpligtet os til at opbygge en bæredygtig fremtid for Sportmaster på lang sigt. Vi har købt en forretning, der ikke præsterer godt nok, som står over for store udfordringer og har en udfordrende omkostningsbase,” lyder det.

En del af strategien

I svaret tilføjer koncernen, at butikslukningerne er en nødvendighed set i et langsigtet perspektiv, og at det er en del af strategien om at skabe større og bedre butiksmiljøer.

De massive butikslukninger, der på halvandet år har halveret antallet af Sportmaster-butikker, er en del af Frasers Groups plan om igen at gøre Sportmaster til en rentabel forretning efter et dalende salg og trecifrede millionunderskud over en årrække. 

I de seneste fem regnskabsår har Sportmaster tabt over 930 mio. kr., og senest blev det til et underskud på 217,6 mio. kr.

En del af den nye strategi er at bygge nye og væsentligt større og ”oplevelsesorienterede” butikker på minimum 1.000 kvadratmeter i boksområder, hvori der skal sælges sportsprodukter til lavere priser end nu. Derudover har ejerne varslet ejendomsinvesteringer.

Den del af strategien, som går under navnet Elevation og er magen til strategien i Frasers Groups guldæg Sports Direct, lader dog stadig vente på sig.

I Sportmasters seneste regnskab, der blev offentliggjort i november, lød det fra Frasers Group, at planen er at åbne de første butikker i det nye boksformat i løbet af 2024.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også