Europæiske sportsaktier falder efter nedslående melding fra Nike

Nike er presset af manglende efterspørgsel og venter en negativ vækst i tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2023/24.
Foto: Wang Zhao
Foto: Wang Zhao
AF MARKETWIRE

Adidas og Puma har sammen med flere andre sportstøjsproducenter svære vilkår på børsen fredag, efter at amerikanske Nike torsdag aften kom med en nedslående melding.

Den amerikanske gigant er presset af manglende efterspørgsel og venter en negativ vækst i tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2023/24.

Det sender de europæiske konkurrenter og branchefæller ned fredag.

Puma falder 6,4 pct., mens Adidas dykker 6,1 pct. Britiske JD Sports falder 5,1 pct., og hårdest rammer det onlineplatformen Zalando - der forhandler alle de store sportstøjsmærker - som falder 6,9 pct. i middagshandlen.

Det sker i et ellers relativt roligt marked, hvor det brede S&P 500 ligger så godt som uændret. Det samme er det tyske DAX-indeks og det franske CAC 40. Det britiske FTSE 100 stiger 0,1 pct.

Der er også tæsk til den franske spiludvikler Ubisoft, efter at den kinesiske regering er kommet med et udkast til et reglement, der skal begrænse antallet af timer og penge, som kinesiske gamere bruger på video- og mobilspil.

Det skriver Bloomberg News.

Ubisoft er især kendt for sit franchise Assasin’s Creed, der også er blevet udgivet som et mobilspil.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også