Svensk sportskæde lukker sjette butik på få måneder

Butikslukningerne sker på et tidspunkt, hvor også Sportmaster i Danmark lukker massevis af butikker.
Team Sportia har omkring 40 butikker i Sverige. | Foto: Screenshot af Team Sportias webshop
Team Sportia har omkring 40 butikker i Sverige. | Foto: Screenshot af Team Sportias webshop

Den svenske sportskæde Team Sportia bliver en butik fattigere, efter en butik i Kristinehamn, en by vest for Örebro, er gået konkurs, skriver lokalmediet Kristinehamns-Posten

Ifølge det svenske netmedie Ehandel er det den sjette Team Sportia-butik, der lukker i løbet af efteråret. Blandt dem er tre af sportskædens butikker i Gøteborg, der måtte lukke, efter tre af en franchisetagers fem søsterselskaber gik konkurs.

Ifølge ejerne af butikken i Kristinehamn kommer konkursen af butikken som en konsekvens af først coronapandemien og siden problemer med forsyningskæden samt huslejestigninger, øgede elpriser, dyrere renter, inflation og kunder, der passede bedre på pengepungen.

Sverige er ikke det eneste sted, der lige nu bliver lukket en hel del sportsbutikker. I Danmark har Sportmaster i løbet af det seneste år lukket 29 butikker i kølvandet på den vækststrategi, som den nye ejer Frasers Group, der erhvervede sig den danske sportskæde i foråret 2022, har iværksat. Det har blandt andet ført til lukningen en lang række butikker på gågader og i storcentre.

Team Sportia har omkring 40 butikker i Sverige og er drevet igennem franchisere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også