Bureau: Lego bør tænke i genbrug og genanvendelse

Den grønne løsning ligger i de klodser, der allerede er produceret, skriver Advice i et indlæg, efter Lego i september måtte droppe et forsøg på at fremstille klodser uden oliebaseret plastik. 
Lego har frem til 2025 afsat 1,2 mia. dollar til arbejdet med at producere mere bæredygtige klodser, men måske ligger løsningen i dem, der er produceret, skriver bureau.
Lego har frem til 2025 afsat 1,2 mia. dollar til arbejdet med at producere mere bæredygtige klodser, men måske ligger løsningen i dem, der er produceret, skriver bureau.

Selvom Lego i september måtte erkende, at bestræbelserne på at producere klodser af genanvendt plastik af typen RPET var slået fejl, har koncernen fastholdt, at arbejdet med at udskifte den oliebaserede plastik vil fortsætte. 

Men Lego bør tænke i flere baner for at nå sine klimamål, skriver Mikkel Brandrup og Ditte Haugaard Clausen fra bureauet Advice i et debatindlæg i Børsen

”Sat på spidsen vil vi sige, at de klodser, som skal gøre Lego grønnere, allerede er produceret. For miljøet og klimaet ville det bedste være, at klodserne blev brugt igen, som de er – hele og i nye pakker. Næstbedst vil være genanvendelse, hvor de gamle klodser indgår i produktionen af nye,” skriver Mikkel Brandrup og Ditte Haugaard Clausen, der er henholdsvis public affairs director og chef for bæredygtighed i Advice.

Legos adm. direktør, Niels Christiansen, bekræftede i september overfor Financial Times, at to års arbejde med at forsøge at bruge brugte plastflasker, den såkaldte RPET-plast, til produktionen af klodser var kuldsejlet og havde vist sig at øge CO2-udledningen i produktionen.

Lego fastslog dog over for Ritzau, at ambitionen er at fremstille Lego af bæredygtige materialer inden 2032.

”Vi tester og udvikler lige nu legoklodser, som er lavet af forskellige bæredygtige materialer, herunder andre genanvendte plasttyper og plastik lavet af andre materialer som for eksempel e-methanol,” lød det i en udtalelse fra selskabet.

Lego bruger 130.000 ton plast om året. Lego har frem til 2025 afsat 1,2 mia. dollar (næsten 8,5 mia. kroner) til at finde mere bæredygtige materialer og nedbringe sin CO2-udledning med 37 pct. i 2032.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også