Billigblomst øger fokus på ekspansion med international profil

Hollandsk brancheprofil med ”unikt forretningsnetværk” og en fortid bl.a. som landechef for Gasa Group i Holland bliver en del af plantecenterkædens bestyrelse.
Ifølge stifter og ejer Brian Reenberg går Billigblomst ind i et nyt kapitel, der fokuserer på ekspansion af plantecentre og udvikling af forretningskonceptet. | Foto: Kasper Heden Andersen
Ifølge stifter og ejer Brian Reenberg går Billigblomst ind i et nyt kapitel, der fokuserer på ekspansion af plantecentre og udvikling af forretningskonceptet. | Foto: Kasper Heden Andersen

Efter et 2022, der skuffede, skruer den danske plantecenterkæde Billigblomst op for vækstambitionerne og henter den hollandske brancheprofil Jon Smits til bestyrelsen. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Jon Smits, 54, kommer med lang erfaring fra blomster- plantecenterbranchen, hvor han har været 14 år i selskabet Florimex, heraf de sidste otte år som direktør. Før da var han i i ti år landedirektør for Gasa Group i Holland.

Han er desuden medstifter af selskabet Aalsmeer Export BV, der leverer varer fra de hollandske gartnerier til europæiske forhandlere.

”Med hans internationale erfaring bliver han en markant tilføjelse til Billigblomst med en unik indsigt i branchen og et lige så unikt forretningsnetværk,” skriver Billigblomst i meddelelsen.

Ifølge stifter og ejer Brian Reenberg markerer rekrutteringen et nyt kapitel for Billigblomst, der fokuserer på ekspansion af plantecentre og udvikling af forretningskonceptet. 

”Han vil arbejde på både det strategiske og operationelle plan – og med hans mangeårige erfaring og netværk indenfor grossist- og detailmarkedet i hele Europa vil vi kunne sikre og udbygge vores position i forhold til de europæiske gartnerier og producenter,” udtaler Brian Reenberg.

Jon Smits tiltræder 1. november, og herefter består bestyrelsen i Billigblomst af formand Karsten Skou Jørgensen, Flemming Holst Østergaard Pedersen, Morten Bondgaard Godsk og Brian Reenberg. I dag sidder Per Kronborg på den femte plads i bestyrelsen.

Resultat dykkede

Rekrutteringen kommer efter et 2022, hvor Billigblomst som mange andre detailfirmaer mærkede den svækkede forbrugertillid og købekraft. 

Overskuddet faldt til 989.000 kr. mod 17,9 mio. kr. i 2021, mens bruttofortjenesten gik fra 20,4 mio. kr. til 17,3 mio. kr.

”Hverken årets omsætning eller resultat for 2022 er tilfredsstillende,” skrev ledelsen anført af adm. direktør Peter Bomholt.

Trods tilbagegangen har den aarhusianske kæde fortsat blikket rettet mod en udvidelse af kæden. I marts 2023 indgik Billigblomst en aftale om at overtage endnu en forretning i Fredericia, der skal åbne i februar 2024 og bringe Billigblomst op på 11 havecentre. 

”Vi har knalddygtige indkøbere i Danmark, Holland og i Sydeuropa, som har stærke og tillidsfulde relationer til producenter og et godt øje for en god handel,” sagde Brian Reenberg i den forbindelse i en meddelelse. 

Billigblomst indgik sidste år et nyt samarbejde med det britiske ejendomsinvesteringsfirma Pears’ i Danmark for at sætte skub i en udvidelse med ”lokaltforankrede butikker rundt om i hele landet.” Pears’ overtager ejerskabet af alle plantekædens bygninger for at frigøre kapital til nye forretninger i Danmark – og på sigt rækker ambitionerne også ud over landets grænser ifølge Brian Reenberg. 

Over for Jyllands Posten pegede han på markeder som England, Tyskland og Holland som mulige mål og en ekspansion. 

”Englændere er de haveejere i hele verden, som bruger flest penge på deres haver. Og varerne er dyre i England, så det kunne være et spændende marked,” sagde Brian Reenberg til Jyllands Posten i marts 2022.

Billigblomst har en egenkapital på 54,6 mio. kr. og venter i 2023 et forbedret resultat i niveauet 13 mio. kr. ifølge 2022-regnskabet. 

Selskabet er ikke alene om at styrke bestyrelsen – også konkurrenten Plantorama har for nylig hentet tre nye profiler til

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også