Adidas-topchef undskylder for at have taget Kanye West i forsvar

Bjørn Gulden trækker udtalelse tilbage om, at rapperen ikke mente, hvad han havde sagt om jøder.
Norske Bjørn Gulden er ud over topchef i Adidas også formand for Salling Group i Danmark. | Foto: Heiko Becker/Reuters/Ritzau Scanpix
Norske Bjørn Gulden er ud over topchef i Adidas også formand for Salling Group i Danmark. | Foto: Heiko Becker/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Adidas’ administrerende direktør, Bjørn Gulden, underskylder nu for at have taget Kanye West i forsvar efter den kontroversielle rappers antisemitiske bemærkninger sidste år.

Det skriver Bloomberg News.

I sidste uge sagde Bjørn Gulden, at Kanye West ikke er en dårlig person, og at rapperen ikke mente, hvad han havde sagt om jøder.

Men den udmelding trækker Adidas-chefen nu tilbage.

På det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, har Jonathan Greenblatt, der er administrerende direktør i den jødiske organisation Anti-Defamation League, skrevet, at Bjørn Gulden har undskyldt for ”fejlmeddelelsen” i en privat samtale.

I 2022 skrev Kanye West på det sociale medie Twitter, at flere af hans kritikere og medierne var styret af jøder, og at han var klar til at ”gå death con 3” på dem.

Her refererede han til det amerikanske forsvars beredskabsskala, Defcon. Skalaen går fra 1 til 5, og et 3 på skalaen indikerer risiko for krig.

Efter Kanye Wests kommentarer om jøder sidste år suspenderede Adidas samarbejdet med rapperen.

”Vores beslutning om at slutte samarbejdet med Kanye efter hans uacceptable kommentarer, var den helt rigtige,” skrev Bjørn Gulden fredag morgen i et mailsvar til Bloomberg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også