Norsk sportskæde varsler millionstort driftsunderskud

XXL-kæden kæmper med tilbagegang i omsætningen og forventer et driftsunderskud på mellem 25 og 75 mio. norske kr. i andet kvartal. 
XXL, der har en webshop i Danmark, har i dag mere end 80 fysiske sportsbutikker i Norden. | Foto: Xxl/pr
XXL, der har en webshop i Danmark, har i dag mere end 80 fysiske sportsbutikker i Norden. | Foto: Xxl/pr

Den norske sportskæde XXL har onsdag meddelt, at selskabet forventer et driftsunderskud (ebitda) på mellem 25 og 75 mio. norske kr. i årets andet kvartal, skriver E24.

På grund af lavere efterspørgsel efter sportsudstyr generelt har XXL indtil videre en lavere omsætning i andet kvartal i år end i samme periode i fjor. Samlet forventer kæden, at omsætningen lander på omkring 1,9 mia. norske kr. i kvartalet mod en toplinje på 2,1 mia. norske kroner i samme kvartal i 2022. 

I første kvartal oplevede XXL, der er børsnoteret i Oslo, også tilbagegang. I årets første tre måneder endte sportskæden med et minus før skat på 284 mio. norske kr., og det skyldtes blandet andet aggressive tilbudskampagner og pressede marginer.

Samlet kom XXL-kæden ud af 2022 med en tilbagegang i omsætningen på 500 mio. norske kr. og et underskud før skat på 488 mio. norske kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også