Norsk Flügger-konkurrent venter rekord i 2022

Malingselskabet Jotun, der er en del af Orkla-koncernen, regner med, at væksten fortsætter i 2023.
Morten Fon er adm. direktør i norske Jotun. | Foto: Jotun/pr
Morten Fon er adm. direktør i norske Jotun. | Foto: Jotun/pr
AF MARKETWIRE

Norske Jotun, der producerer maling ligesom danske Flügger, forventer igen i år et levere rekordresultater hjulpet af godt salgsmomentum og faldende råvarepriser.

Det fremgår af regnskabet fra Jotun, der er en del af den norske Orkla-koncern.

I fjerde kvartal steg omsætningen med 18 pct. til 6,9 mia. norske kr. med en underliggende vækst på 17 pct.

”Den stærke underliggende vækst var drevet af solid volumenvækst samt øgede priser for at kompensere for højere råvareomkostninger,” skriver Jotun, der fortsætter:

”Salgsvæksten var især stærk i Marine-segmentet, drevet af en genopblussen af nybygningsaktiviteten samt et stærkt vedligeholdelsesmarked.”

Segmenterne Decorative og Protective leverede også solid vækst, mens salgsudviklingen inden for pulver var svagere, skriver malingkoncernen.

Alle regioner oplevede tocifret vækst i fjerde kvartal, bortset fra Skandinavien, hvor salget faldt, da markederne blev blødere efter to stærke år med hidtil uset efterspørgsel under pandemien.

Driftsresultatet steg med 66 pct. i kvartalet til 606 mio. norske kr. som følge af volumenvækst, øget bruttoavance per liter og god omkostningskontrol.

Forbedringen i bruttoavance per liter skyldes primært fortsatte effekter af prisstigninger samt blandingen af segment- og regionalsalg i fjerde kvartal.

Jotun forventer at opnå rekordresultater i 2022 og går ind i det nye år med et godt salgsmomentum og forventninger om yderligere vækst i 2023.

Marginerne forventes i første kvartal at blive understøttet af en fortsat faldende trend for råvarepriserne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også