Hasbro vil frasælge underholdningsdelen Eone

I 2019 købte Hasbro Eone til for 4 mia. dollar - nu har legetøjsproducenten planer om at sælge fra, skriver Bloomberg.
AF MARKETWIRE

Den amerikanske legetøjs- og underholdningsproducent Hasbro har planer om at sælge en del af underholdningsdelen Entertainment One, Eone, fra.

Det siger kilder til Bloomberg News.

Hasbro, der blandt andet er kendt for sine GI Joe actionfigurer og Transformers legetøj, har allieret sig med JPMorgan Chase og Centerview Partners, der skal styre processen, oplyses det.

Den del af koncernen, som Hasbro nu tilsyneladende har planer om at sælge, genererede en omsætning sidste år på omkring 1 mia. dollar - eller omkring 16 pct. af den totale omsætning i koncernen. Frasalget vil mere eller mindre være hele den del af Eone, der henvender sig til det voksne publikum, hvilket inkluderer film- og tv-produktion samt et bibliotek med omkring 6500 filmtitler.

Allerede i august kunne Bloomberg berette, at Hasbro overvejede enten et salg eller en restrukturering af Eone, som blev tilkøbt for 4 mia. dollar i 2019. Hele underholdningsselskabet stod for en omsætning på 1,15 mia. dollar sidste år.

Sidste år blev musikdelen i Eone solgt fra for 385 mio. dollar. Køberen var Blackstone.

Hasbro indikeres til et plus på 0,1 pct., når den amerikanske aktiehandel starter torsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også