Aarhusiansk firma tjener millioner på beskyttelseslommer til samlekort

Arcane Tinmen, der sælger plastiklommer til samlekort fra spillet Magic, fordoblede næsten toplinjen sidste regnskabsår og hev overskuddet med i vejret, skriver Børsen.
Foto: Udklip fra hjemmeside
Foto: Udklip fra hjemmeside

Det aarhusianske firma Arcane Tinmen, der sælger beskyttelseslommer i plast til samlekortspillet Magic, øgede i regnskabet for 2021/22 bruttofortjenesten fra 44 mio. kr. til 83 mio. kr, mens bundlinjen blev mere end fordoblet fra 20 mio. kr. til 42. mio. kr.

”Vi har leveret et fantastisk resultat. Markedet har været godt, og vi har været exceptionelt dygtige til at sikre en stærk forsyningskæde over hele verden, så vi har været i stand til at møde den øgede efterspørgsel,” siger adm. direktør Michael Wiuff Andersen til Børsen.

Han forventer, at selskabet også kommer til at vokse i indeværende regnskabsår, men at væksten ikke kommer til at være lige så stejl, som i det seneste regnskab.

Arcane Tinmen blev stiftet i Aarhus i 1999 af Michael Stehr og Jan Madsen, der senere blev købt ud af sin partner, mens Michael Stehr 2017 solgte virksomheden til den amerikanske kapitalfond Eli Global, der efterfølgende har skiftet navn til Global Growth.

Michael Stehr fik idéen til Arcane Tinmen, da han som lærerstuderende arbejdede i en rollespilsbutik, der konstant løb tør for plastlommer til Magic-kortene, og derfor besluttede han sig for selv at producere dem.

Selskabet producerer selv plastiklommerne og distribuerer til forhandlere i hele verden, mens selskabet også har en webshop og sælger sine produkter på Amazon.

Jysk ”hjernebarn” fortsætter vild vækst efter Amazon-sats: ”Vi har vendt det hele om”

Dansk designlegetøj rammer nyt rekordoverskud trods stigende fragtudgifter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også