DetailWatch

Amerikansk byggemarkedskæde leverer uventet positivt regnskab

Home Depot, der er en amerikansk byggemarkedskæde, klarede sig bedre end forventet i årets første kvartal, viser nyt regnskab.

Home Depot har i dag 2316 butikker i USA. | Foto: Frederic J. Brown/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske byggemarkedskæde Home Depot leverede mod forventning et positivt sammenligneligt salg i årets første kvartal.

Det fremgår af selskabets regnskab for årets tre første måneder, der over en bred kam var bedre end ventet.

I januar, februar og marts omsatte Home Depot for 38,91 mia. dollar. Der var ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg News ventet en omsætning 36,83 mia. dollar. Det var samtidig 3,8 pct. højere end i første kvartal af 2021.

Det sammenlignelige salg steg i perioden med 2,2 pct. efter en vækst på 31 pct. i samme periode sidste år. Der var ventet en tilbagegang på 2,4 pct. blandt analytikerne.

I USA gik det sammenlignelige salg frem med 1,7 pct. mod et ventet fald på 1,8 pct. Sidste år steg det sammenlignelige amerikanske salg med 29,9 pct.

Antallet af Home Depot-butikker øgede i kvartalet 0,8 pct. til 2316 – en knivspids under analytikernes forventning på 2319 butikker.

Omkostningerne til salg og administration var i kvartalet 6,61 mia. dollar. Her var konsensus blandt analytikerne 6,44 mia. dollar.

Aktien stiger i formarkedet med 4,3 pct. til 308,76 dollar.

Storby-markeder skal sikre byggekædes tag i kunderne og København

Stark laver nyt opkøb i Tyskland

Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede