Salg af brugte biler giver rekord i dansk familiefirma

Ejner Hessel har i 2021 fået rekordhøj omsætning og indtjening. Leveringsudfordringer er et problem i 2022.
Ejner Hessel forhandler blandt andet biler fra Mercedes-Benz og Ford. Arkivfoto. | Foto: Miriam Dalsgaard
Ejner Hessel forhandler blandt andet biler fra Mercedes-Benz og Ford. Arkivfoto. | Foto: Miriam Dalsgaard
AF RITZAU

Et voksende salg af brugte biler har i 2021 været med til at give rekordhøje resultater i familievirksomheden Ejner Hessel.

Det oplyser Ejner Hessel i sit regnskab for 2021.

Ejner Hessel er Danmarks største bilforhandler med 27 forretninger. Ud over at sælge nye biler sælger kæden også brugte biler.

I 2021 har der været en større efterspørgsel på brugte biler, og det bidrager til, at Ejner Hessels omsætning er vokset med 18 procent til 6,8 milliarder kroner.

Det større salg har mere en fordoblet overskuddet til 318 millioner kroner.

For både omsætning og overskud er det de bedste resultater nogensinde for Ejner Hessel, der har rødder tilbage til 1968.

”Det er isoleret set et rigtig flot resultat for vores virksomhed. De mange dygtige medarbejdere yder hver eneste dag en helhjertet indsats, og dem er vi stolte af,” siger Benjamin Mahr, adm. direktør i Ejner Hessel.

”Vi har også i 2021 oplevet en vækst i salget af brugte biler, og denne vækst skyldes blandt andet de leveringsudfordringer, som hele branchen oplever på nye biler,” siger han i en pressemeddelelse.

Corona og krig i Ukraine

Leveringsudfordringerne er et resultat af flere faktorer.

Først var der corona, som gav forsinkelser på en lang række komponenter, der bruges i produktionen af biler.

Dernæst har krigen i Ukraine forværret situationen, da Ukraine ligger inde med en række af virksomheder, som leverer dele ind til bilbranchen.

Direktøren fra Ejner Hessel siger, at leveringsudfordringerne er en situation, som man har stor opmærksomhed på. Det kan man også læse i regnskabet, hvor forventningerne til 2022 ridses op:

”Med udgangspunkt i den nuværende markedssituation forventer ledelsen at kunne fastholde et nogenlunde uændret aktivitetsniveau i regnskabsåret 2022, dog med et reduceret indtjeningsniveau i forhold til regnskabsåret 2021.”

”Salget af nye biler forventes fortsat at være udfordret af lange leveringstider, som forventes at blive yderligere forlænget på grund af krigen i Ukraine,” står der i regnskabet.

T. Hansen-milliardær: ”Jeg ikke har planer om at stoppe foreløbigt”

Mangel på komponenter giver ventetid for mange bilkøbere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også