DetailWatch

Prisen på byggematerialer er steget til rekordhøjt niveau

Priserne på blandt andet træ og jern er steget markant, og der er risiko for, at stigningerne fortsætter, lyder det i en analyse fra erhvervsorganisationen SMV Danmark.

Prisen på træ er steget med 20 pct. | Foto: Peter Hove Olesen

Står du med et byggeprojekt, så får du langt fra lige så meget for pengene som tidligere i byggemarkedet. Siden efteråret 2020 er prisen på jern og stål således steget med 61 pct., mens aluminium er steget med 31 pct. og træ med 20 pct.

Det viser en ny analyse fra brancheorganisationen SMV Danmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

Brancheorganisationen konkluderer, at det er rekordhøje stigninger, men priserne kan risikere at tage endnu et nøk op.

I lyset af situationen i Rusland er der nemlig udsigt til yderligere prisstigninger på de i forvejen rekordhøje priser på særligt varegrupperne jern og stål, råmineralolier og træ. Det skyldes, at sanktioner reducerer udbuddet, og samtidig er flere havne i Kina lukket ned på grund af coronavirus, hvilket intensiverer presset på forsyningskæderne.

18 pct. af Danmarks import af jern og stål kommer fra Rusland. Rusland er dermed det land, vi importerer næstmest jern og stål fra; efterfulgt af Tyskland. Med 4 pct. af Danmarks import af ’træ og kork og varer deraf’ er Rusland desuden syvende største importland for denne varegruppe.

Handelsselskab: Tilbudsjagt bliver største ændring i forbrugsvaner i mange år

Landbrug & Fødevarer: Priserne på fødevarer vil stige 20 pct.

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs