Nye centre bidrager til rekordregnskab hos Plantorama

Plantorama har i 2021 åbnet nye centre og udvidet eksisterende centre. Det har bidraget til vækst.
Den familieejede butikskæde af havecentre landede et overskud på 74 mio. kr. På billedet er Plantorama i Egå. | Foto: Joachim Ladefoged
Den familieejede butikskæde af havecentre landede et overskud på 74 mio. kr. På billedet er Plantorama i Egå. | Foto: Joachim Ladefoged
AF RITZAU

Åbningen af flere centre har i 2021 været med til at kaste et rekordregnskab af sig for Plantorama.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Plantorama er en landsdækkende kæde bestående af 13 centre, der sælger en række af forskellige produkter til hus og hjem. Blandt andet planter og potter.

I løbet af 2021 har kæden åbnet to nye centre i Tilst og Hørsholm, sideløbende med at der er udvidet i Randers, Viborg og Hillerød.

De flere og større centre har bidraget til større omsætning for Plantorama, som i 2021 har omsat for 592 millioner kroner. Det er rekordhøjt.

Den rekordhøje omsætning har medvirket til, at overskuddet er steget til knap 74 millioner kroner før skat. Også det er rekord for kæden.

”Det seneste år har i høj grad været præget af stor investeringsaktivitet, hvor vi ud over at åbne to nye centre og udbygge tre af de eksisterende er begyndt på to kæmpecentre i Høje Taastrup og Kolding.”

”Med åbningerne af nye centre i Tilst og Hørsholm er vores stordriftsfordele blevet endnu større, og vores arbejde med bæredygtighed har blandt andet resulteret i mindre spild end tidligere,” siger Peter Vang Christensen, der er administrerende direktør i Plantorama.

27 centre inden slutningen af 2030

Centrene i Høje Taastrup og Kolding ventes at åbne i henholdsvis marts 2023 og 2024.

Med de to vil Plantorama komme op på i alt 15 centre. Der er dog planer om at komme endnu længere op, fortæller direktøren.

”Samtidig med at vi gerne vil udvikle de eksisterende centre, arbejder vi med en langsigtet ekspansionsplan. Inden udgangen af 2030 går vi efter at have 27 Plantorama-centre i Danmark,” siger Peter Vang Christensen.

Han tilføjer, at kæden måske vil rykke ud over Danmarks grænser i fremtiden og åbne centre i udlandet.

Plantorama blev grundlagt i 1987 af Sørem Vang Christensen, som er far til den nuværende adm. direktør, Peter Vang Christensen, der også ejer plantecenterkæden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også