Sportmaster-ejer vil sælge søsterkæde efter russisk invasion

Sportmasters polske søsterkæde Sport Go er ifølge et polsk medie til salg. Sportmaster Danmark vil ikke udelukke et salg, men understreger, at situationen for den danske forretning er en anden.
Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Den polske sportskæde Sport GO, der er ejet af Sportmaster Group og dermed søsterkæde til Sportmaster Danmark, er ifølge det polske medie Dlahandlu.pl blevet sat til salg, skriver Finans.

Det sker nogle stormfulde uger for Sportmaster i en række europæiske lande, deriblandt Danmark, på grund af kædens ejerforhold, der er forbundet til Rusland, der i øjeblikket fører en blodig krig mod nabolandet Ukraine.

Både Sportmaster Danmark, der blev opkøbt i 2019, og polske Sport Go er ejet af Sportmaster Ltd – også kendt som Sportmaster Group, der både har butikker i Rusland og Ukraine.

Bag Sportmaster Group står de to ukrainskfødte tidligere Sovjet-borgere og brødre Nikolay Alekseevich Fartushnyak og Vladimir Alekseevich Fartuschnyak samt den russiskfødte Alexander Ivanovich Mikhalskiy. De tre ejere har tre holdingselskaber i Schweiz, der ejer Sportmaster Group i Singapore, som er selskabet, som Sportmaster Danmark laver forretning med.

Sportmaster er kommet i flere danske forbrugeres søgelys efter Ruslands invasion af Ukraine, der har ført til boykot af russiske forretningsforbindelser fra store dele af den vestlige verden.

Årsagen til spotlyset på Sportmaster er, at de tre ejere tidligere er blevet omtalt som russere, fordi de alle enten har eller tidligere har haft russisk pas. Efter stormagtens endelige fald i 1991 var det kutyme, at sovjetiske borgere kunne få tildelt russisk pas efter ønske.

Andreas Holm, adm. direktør for danske Sportmaster, fortæller til Finans, at der ikke på nuværende tidspunkt er indikationer på et salg af Sportmasters danske del.

”Jeg kan ikke spå om fremtiden og kan ikke spekulere på ejernes vegne. Min opgave er, at Sportmaster Danmark er en stærk markedsleder i mange år fremad. Forretningen i Polen er langt mindre end vores og har ikke udviklet sig konstruktivt siden opkøbet i 2019. Den har, så vidt jeg er orienteret, en stor andel russisk producerede varer. Vi havde 49, og de er naturligvis fjernet fra vores sortiment,” siger han til erhvervsmediet.

Zalando støtter humanitær hjælp i Ukraine med millionbeløb

Bang & Olufsen stopper alt salg i Rusland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også