Amerikansk detailkæde skuffer med svag indtjeningsprognose

Bath & Body Works løfter helårsprognose, men en svag forventning til indtjeningen i anden kvartal fik tirsdag aktien til at falde.
amerikanske Bath & Body Works har omkring 1.900 butikker i USA. | Foto: Lm Otero/AP/Ritzau Scanpix
amerikanske Bath & Body Works har omkring 1.900 butikker i USA. | Foto: Lm Otero/AP/Ritzau Scanpix

Detailkæden Bath & Body Works har med sit regnskab for første kvartal skuffet investorerne med en svag indtjeningsprognose for de igangværende tre måneder.

Bath & Body Works, der dog løfter bunden af sin helårsprognose, regner med en indtjening per aktie i andet kvartal på 31-36 cent, men det ligger noget under forventningen på Wall Street, som ifølge Bloomberg News ligger i 39 cent per aktie.

Samtidig ser detailkæden med fokus på sager til badeværelset nettosalget ligge fladt eller falde op mod 2 pct., hvilket dog er bedre end en konsensusforventning om en negativ årlig vækst på knap 5 pct.

Hos Citigroup noterer analytiker Paul Lejuez sig, at første kvartal udviklede sig som ventet, mens guidance for andet kvartal ”undervælder”, og at løftet af bunden af prognosen for hele 2024 ”formentlig ikke er nok til at tilfredsstille markedsforventningerne”.

”Med vores stærke start på året er vi glade for at kunne indsnævre vores helårsforventningsinterval samtidig med at hæve midtpunktet for både top- og bundlinjen,” udtaler topchef i detailkoncernen, Gina Boswell, ellers i regnskabet.

Bath & Body Works oplevede i sit første kvartal et mindre fald i omsætningen på 1 pct. til 1,38 mia. dollar mod ventede 1,37 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 38 cent, sammenlignet med et konsensusestimat på 33 cent, ifølge Bloomberg News.

”Vi leverede en bedre end forventet start på året med nettoomsætning og indtjening per aktie over den øvre ende af vores forventningsinterval. Vi er særligt begejstrede for succesen med vores produktlanceringer og nyheder, som drev præstationen af både vores kerneforretning og nye tilstødende områder,” lyder det også fra Gina Boswell.

Aktien dykkede tirsdag med 12,6 pct. på baggrund af regnskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også