Shein planlægger at søge børsnotering i London de kommende dage

Planerne om børsnotering i Europa, der allerede er beskrevet af flere medier, rykkere tættere på for Shein. 
Sheins børsnotering har potentiale til at blive en af de største i år på globalt plan. | Foto: Blair Gable
Sheins børsnotering har potentiale til at blive en af de største i år på globalt plan. | Foto: Blair Gable
MARKETWIRE/DETAILWATCH

Den kinesiske online-modegigant Shein planlægger at søge om en børsnotering i London allerede i de kommende dage. Koncernen havde længe en børsnotering i New York i tankerne, men spændingerne mellem Kina og USA har sat en stopper for planen.

Det skriver Financial Times.

Direktøren for Shein, Donald Tang, udtalte sidste måned til Financial Times, at selskabet har gjort fremskridt med at ændre opfattelsen af, at Kina kontrollerer Shein, men ikke nok til at nå en amerikansk børsnotering.

Kursen er derfor sat mod en børsnotering i Storbritannien.

Shein, der nu har hovedkontor i Singapore, er grundlagt i Kina og har også størstedelen af virksomhedens leverandører der.

Gik efter børsnotering i denne måned

Flere medier har allerede beskrevet, at Shein regnede med at indsende en ansøgning for at blive noteret på børsen i London i maj.

Planerne er blevet lagt efter den kinesiske online modegigant både har mødt juridiske forhindringer og modstand fra lovgivere i USA, hvor selskabet i første omgang gik efter at komme på børsen. 

Noteringen i USA er endnu ikke officielt fjernet fra Sheins planer, og ifølge Reuters vil selskabet holde fast i sin amerikanske ansøgning i håb om, at det politiske klima i landet ændrer sig. 

Den online on-demand modegigant er værdisat til 66 mia. dollars og opnåede et overskud på 2 mia. dollars i 2023.

Webshoppen er blevet populær i Danmark, hvor den ifølge tal fra Dansk Industri er strøget ind på top fem over danskernes foretrukne steder at handle online i 2023 efter slet ikke at have været på top ti året forinden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også