Britisk stormagasin udlodder første udbytte i fem år efter godt regnskab

Fremgang inden for både tøj, bolig og fødevarer sikrede Marts & Spencer bedre end ventet overskud i 2023/24.
Britiske Marks & Spencer har rødder tilbage til 1886 og driver ifølge selskabet 434 butikker samt onlinehandel i en række lande. | Foto: Hollie Adams/Reuters/Ritzau Scanpix
Britiske Marks & Spencer har rødder tilbage til 1886 og driver ifølge selskabet 434 butikker samt onlinehandel i en række lande. | Foto: Hollie Adams/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den britiske kæde af stormagasiner Marks & Spencer stiger til tops i Europa med et plus på 8,3 pct., efter at selskabet har præsenteret et overraskende stærkt regnskab, der også byder på første udbyttebetaling siden 2019.

Der var fremgang inden for både tøj, bolig og fødevarer, og det sikrede selskabet et justeret overskud før skat på 716,4 mio. pund - svarende til knap 6,3 mia. kr. - i det skæve regnskabsår 2023/24.

Det var samtidig et godt stykke over analytikernes forventninger, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg lød på 685,6 mio. pund.

Foruden et udbytte på 3 pence per aktie, fremhæver Marks & Spencer også den finansielle robusthed, der ifølge selskabet selv ikke har stået stærkere siden 1997.

Analytikerne kvitterer da også med rosende ord.

Både Morgan Stanley og Jefferies kalder resultaterne for ”stærke” og fremhæver også prognosen for det nye regnskabsår.

Ifølge Jefferies-analytikeren Frederick Wild er Marks & Spencer ”mere på tæerne” med prognosen end sædvanligt.

”I betragtning af vores resultater med at levere volumenvækst, markedsandele og frie pengestrømme er vi sikre på, at vi vil gøre yderligere fremskridt i 2024/25 og fremover, skriver selskabet selv i regnskabet, der ikke byder på konkrete finansielle målsætninger.” 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også