Midtjysk producent af arbejdstøj slår indtjeningsrekord

Også i år forventer arbejdstøjsselskabet Mascot at slå rekord, fortæller adm. direktør i forbindelse med nyt regnskab. 
Michael Grosbøl har siden 2002 været adm. direktør for familievirksomheden Mascot. | Foto: Casper Holmenlund Christensen
Michael Grosbøl har siden 2002 været adm. direktør for familievirksomheden Mascot. | Foto: Casper Holmenlund Christensen

Det danske firma Mascot International, der primært producerer arbejdstøj og sikkerhedssko, fortsætter med at vokse på både top- og bundlinjen i endnu et rekordår.

Det viser et nyligt årsregnskab fra selskabet.

Mascot omsatte i 2023 for lidt over 1,8 mia. kr. i 2023, hvilket næsten er en fordobling på fem år. Driftsresultatet (ebitda) lander på 567,9 mio. kr., hvilket er lidt mere end en fordobling i forhold til fem år tidligere.

På bundlinjen lander overskuddet på 420 mio. kr., hvilket er 95 mio. kr. mere end året forinden.

Overskuddet får egenkapitalen til at vokse til over 1,5 mia. kr., og ifølge ledelsen i selskabet viser det en konsolidering af koncernen.

Flere ansatte og forventet milepæl

I ledelsesberetningen lægger adm. direktør og ejer Michael Grosbøl også vægt på, at antallet af medarbejdere i 2023 er vokset med over 400 ansatte, så koncernen nu har over 4.200 medarbejdere.

Han gør det også klart, at væksten vil fortsætte ind i 2024 med en forventet omsætningsvækst på 8-14 pct., hvilket vil løfte omsætningen til over 2 mia. kr.

Resultatet før skat som minimum forventes at ligge på niveau med 2023.

At indtjeningen ikke forventes at kunne følge toplinjen tilskriver Michael Grosbøl, at 2024 vil blive et investeringsår for Mascot International.

”Ekspansion er en del af vores DNA, og det er sjovt at vækste. Det samme synes vores medarbejdere,” fortæller han til Midtjyllands Avis og tilføjer, at han netop har været i Laos, hvor virksomheden har planer om at etablere endnu en fabrik.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også