Lululemon skuffer og aktien dratter 9 pct.

Selskabets egne forventninger til salget er lavere end forventningerne i markedet.
Foto: Ted Shaffrey/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Ted Shaffrey/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

En prognose for det nye regnskabsår og et svagt fjerde kvartal, der for begge deles vedkommende ikke lever op til forventningerne, har torsdag aften sendt aktien i Lululemon ned med 9,0 pct. i eftermarkedet.

Koncernen, som er mest kendt for sine yoga-bukser, regner nemlig med et salg i 2024/25 på 10,7-10,8 mia. dollar, men det matcher ikke forventningerne i markedet, der ifølge Bloomberg News er på 11,0 mia. dollar. Buddet om en indtjening per aktie på 14,0-14,2 dollar rammer heller ikke højt nok i forhold til konsensus om en indtjening på 14,2 dollar. 

Koncernen oplevede ellers i sit fjerde kvartal en stigning i omsætningen på 16 pct. til 3,21 mia. dollar mod ventede 3,19 mia. dollar, men det justerede overskud per aktie blev på blot 4,40 dollar, sammenlignet med et konsensusestimat på 5,00 dollar, ifølge Bloomberg News. 

”Stigningen i nettoomsætningen skyldtes primært en fremgang i nettoomsætningen i Nord- og Sydamerika og det kinesiske fastland. Nettoomsætningen i resten af verden steg også,” hedder det i regnskabet, som også oplyser om åbningen af 13 nye butikker i Kina, syv på de amerikanske kontinenter og fem i resten af verden. 

Det sammenlignelige salg steg samtidig i perioden med 12 pct., mens der her var ventet 13,5 pct. fra analytikernes side.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også