Boozt-topchef bliver ny permanent formand for Herlufsholm

Endnu en gang har Herlufsholm fundet ny bestyrelsesformand og har indstillet, at konstitueret formand Hermann Haraldsson overtager permanent.
Islandsk fødte Hermann Haraldsson, der er medstifter og adm. direktør for onlineplatformen Boozt, er tidligere elev på kostskolen, han nu bliver formand for. | Foto: Pr/boozt
Islandsk fødte Hermann Haraldsson, der er medstifter og adm. direktør for onlineplatformen Boozt, er tidligere elev på kostskolen, han nu bliver formand for. | Foto: Pr/boozt
AF RITZAU

Herlufsholm Skole og Gods forsøger sig igen med en ny formand for bestyrelsen.

Det skriver kostskolen i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at det er indstillet, at den konstituerede bestyrelsesformand Hermann Haraldsson nu tiltræder permanent.

Det er ikke mere end knap to måneder siden den ellers relativt nytilkomne formand Jon Stokholm, der blev sat ind for at rydde op, forlod posten med øjeblikkelig virkning.

I samme ombæring forlod Gitte Nørgaard jobbet som skolens rektor efter knap halvandet år i front.

Jon Stokholm og Gitte Nørgaard blev indsat for at få skabt en ordentlig kultur på Herlufsholm oven på afsløringerne i TV 2-dokumentaren ”Herlufsholms Hemmeligheder”.

Samtidig med Stokholms afsked forlod yderligere to medlemmer bestyrelsen.

Herlufsholm skriver i pressemeddelelsen torsdag, at bestyrelsen nu er fuldtallig igen, idet der er udpeget tre nye medlemmer.

Det er professor ved Københavns Universitet Peter Kurrild-Klitgaard, pædagogisk konsulent ved Danmarks Tekniske Universitet Ditte Strunge Sass og skoleleder på Krebs’ skole Mikael Fink-Jensen.

Vil løfte trivsel og læring

Den nye formand Hermann Haraldsson siger i meddelelsen, at de nye bestyrelsesmedlemmer kommer med de rette kompetencer til at kunne løfte trivslen og læringen på skolen.

”I bestyrelsen har vi givet hinanden håndslag på at fortsætte den nødvendige udvikling af Herlufsholm. Det er vores pligt og ansvar at sikre, at Herlufsholm bliver en fantastisk skole, hvor alle elevers hverdag er præget af tryghed, trivsel og høj faglighed,” tilføjer han.

Det vil også være afgørende, når skolen inden længe skal finde sin nye rektor, skriver han.

Gitte Nørgaard trådte også ud af den øverste ledelse som rektor for knap to måneder siden.

Hun kom til posten i august i 2022 efter stormvejret fra TV 2-dokumentaren.

Kort efter dokumentaren blev skolens daværende rektor Mikkel Kjellberg afskediget.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også