Burberry nedjusterer kraftigt efter decemberskuffelse

Samtidig faldt aktien i Burberry Group fredag med 14 pct fra åbningen.
I de 13 uger frem til 30. december faldt detailomsætningen hos Burberry med 7 pct. | Foto: Norikazu Tateishi/ap/ritzau Scanpix
I de 13 uger frem til 30. december faldt detailomsætningen hos Burberry med 7 pct. | Foto: Norikazu Tateishi/ap/ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det britiske modehus Burberry skuffer fredag morgen med en kraftig nedjustering af forventningerne til det regnskabsår, der løber til udgangen af marts 2024.

Det sker efter et sløjt salg i den vigtige julemåned.

”Vi oplevede en yderligere opbremsning i vores vigtige handelsperiode i december, og vi forventer nu, at vores helårsresultat vil ligge under vores tidligere forventninger,” siger Burberrys topchef Jonathan Akeroyd i en handelsopdatering.

For hele året venter Burberry nu et justeret driftsresultat på 410-460 mio. pund, efter at selskabet i november nedpræciserede forventningerne til den lave ende af det tidligere prognosespænd på 552-668 mio. pund.

I de 13 uger frem til 30. december faldt detailomsætningen hos Burberry med 7 pct. til 706 mio. pund, mens det sammenlignelige salg faldt med 4 pct.

Det dækker over en vækst i det sammenlignelige salg i Asien-regionen på 3 pct., men en tilbagegang i Europa på 5 pct. og et fald i den amerikanske forretning på 15 pct.

Aktien i Burberry Group falder fredag fra åbningen med hele 14 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også