Sydbank: Pandora belønnes for manøvredygtighed i svært marked

Kombinationen af opjusteringer, sikker strategisk retning og ”forholdsvist” gode resultater har næsten fordoblet Pandoras kursværdi i 2023, vurderer analytiker.
AF MARKETWIRE

Det meste flaskede sig for smykkeselskabet Pandora i 2023, som blev et år med tre opjusteringer, en opdatering af strategien Phoenix, og hvor et indtog på markedet for diamanter for alvor blev skudt i gang.

Og måles succesen på aktiekursen alene, så er aktiekursen næsten fordoblet her på tærsklen til 2024.

”Når man ser på, hvad Pandora leverer vækstmæssigt i år, så er det ikke umiddelbart fordi, man falder fuldstændig på halen. Men der er jo blevet leveret,” konstaterer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, overfor MarketWire.

Pandora forventer en organisk vækst i størrelsesordenen 5-6 pct. i år - og i løbet af året er der flere gange blevet skruet på knapperne for væksten. Sidste år var væksten på 7 pct. - men i 2021 lå den på hele 23 pct. Og investorerne har da også været vant til tocifret vækst fra smykkeselskabet i flere år, indtil det gik galt i 2018 - og frem til 2020, hvor corona havde hærget og sat en solid stopper for væksten.

”Så man må sige, at i et marked, der er udfordret, hvor der er kæmpe stor usikkerhed, en vigende forbrugslyst i kølvandet på stigende renter, og en høj inflation som selvfølgelig er tynger på forbrugernes budgetter, og hvor der er også er usikkerhed om, hvordan de kommende års forbrug vil udvikle sig - ja, så er det egentligt stærkt at vokse 5-6 pct. og også at kunne levere en positiv sammenlignelig vækst,” siger Søren Løntoft Hansen og fortsætter:

”Den performance, som Pandora har haft vækstmæssigt, afspejler rigtig stærk manøvredygtighed under meget svære markedsvilkår.”

Pandora kom i oktober med en revitalisering af Phoenix-strategien samt nye finansielle mål, hvor smykkeselskabet ser en organisk vækst på 7-9 pct. i perioden fra 2023-2026, og en EBIT-margin på 26-27 pct. i 2026

I 2026 venter Pandora dermed en omsætning på 34-36 mia. kr., som er 7-9 mia. kr. mere end forventningen på omkring 27 mia. kr. i 2023. Samtidig ses EBIT-resultatet lande på 8,8-9,7 mia. kr.

”Her kom Pandora også med nogle relative optimistiske toner blandt andet om organisk vækst og en forbedring af lønsomheden de kommende år som heller ikke var afspejlet i de markedsestimater, der var lavet,” siger Sydbanks senioranalytiker og fortsætter:

”Det har jo også en katalysator for aktiekursen i år. Så det er sådan lidt af et miks af dels stærk manøvredygtighed, forholdsvis gode regnskaber og tre opjusteringer.”

Pandora startede ud med en aktiekurs i år på 488,10 kr. Siden er aktien steget med over 90,8 pct. til 931,60 kr.

”Efter i år ser det ud til, at investorerne tror på, at Pandora vil manøvrere dygtigt gennem de svære markedsvilkår - også i 2024,” vurderer Søren Løntoft Hansen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også