Thomas Blachman investerer i ungt dansk skoselskab

Med investeringen indtræder X Factor-dommeren i bestyrelsen med bl.a. DK Company-stifter Jens Poulsen og forretningsmanden Dion Eriksen, der er henholdsvis onkel og far til Buté-stifteren.
Musikproducer Thomas Blachmann er i den brede offentlighed formentlig bedst kendt som dommer igennem 16 sæsoner af tv-programmet X Factor. | Foto: Jonas Olufson
Musikproducer Thomas Blachmann er i den brede offentlighed formentlig bedst kendt som dommer igennem 16 sæsoner af tv-programmet X Factor. | Foto: Jonas Olufson

For første gang investerer jazzmusiker, komponist og producer Thomas Blachman udenfor musikkens verden.

Den karismatiske 60-årige X Factor-dommer gennem 16 sæsoner har sat sine penge i det unge aarhusianske skoselskab Buté, der blev stiftet i 2021 af ejer Rasmus Møberg Eriksen.

Grundlæggeren er nevø af DK Company-stifter Jens Poulsen, der står bag brands som InWear, Gestuz og Blend. Hans far er forretningsmanden Dion Eriksen, der udover den internationale brillekoncern Pro Design Denmark også har investeret bredt i danske og udenlandske produktionsselskaber. Han er desuden bestyrelsesformand i den danske livsstilskoncern Society of Lifestyle og sportsproducenten Sports Group Denmark.

Både Jens Poulsen og Dion Eriksen sidder i bestyrelsen i Buté, og her får de snart selskab af Thomas Blachman.

”Der er ofte folk, der henvender sig med forslag til mig. Jeg siger altid nej. Men der var noget ved den unge mand, Rasmus Eriksen, jeg ikke kunne stå for. Jeg synes, jeg har forstand på unge, der har vilje og ikke mindst noget på hjertet,” siger Thomas Blachman i en meddelelse.

24-årige Rasmus Møberg Eriksen stiftede Buté sideløbende med sine finansstudier på Aarhus Universitet med det udgangspunkt at skabe elegante sko, der passer til både arbejde, fest og fritid, og som skulle være lige så behagelige som sneakers.

Perfekt match for Buté

Ifølge Rasmus Møberg Eriksen passer Thomas Blachman med sin personlige fremtoning perfekt til Buté.

”Hans klassisk-med-kant-stil passer til vores dna. Vores koncept er født online, men i det seneste år har vi også indgået aftaler med flere fysiske butikker og kæder. Både i Danmark og udlandet. I videreudviklingen af Buté bliver Blachman en inspirerende og kreativ sparring ind i vores kommercielle team, som vil bidrage til at holde næsen i sporet efter det vigtige fokus på kvalitet, udtryk og stil,” siger han.

Det er endnu uvist, hvor mange penge Thomas Blachman har skudt ind i Buté som investor. Men han understreger, at han går helhjertet ind i investeringen, efter han i længere tid har luret på nye former for investeringer.

”Sko er ligesom sproget det, der skal føre dig steder hen. Det handler om kropssprog og udtryk. Ligesom med jazzmusik; skal du gå pænt, udtrykke dig originalt, er du nødt til at have de bedste betingelser. Sko skal være noget, du har lyst til at pudse og vedligeholde,” siger Thomas Blachman.

Buté, der holder til i Aarhus, havde i første regnskabsår et underskud på 340.000 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også