Prisdyk på modeplatforme og fintech skærer milliarder af Bestseller-ejers formue

Nok er omsætningen i Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsens Heartland-koncern vokset i seneste regnskab, men det er en helt anden historie med værdisætningen af Heartlands investeringer.
Anders Holch Poulsens Heartland-koncern har mistet milliarder i værdi, selv om omsætningen øges. | Foto: Bestseller/pr
Anders Holch Poulsens Heartland-koncern har mistet milliarder i værdi, selv om omsætningen øges. | Foto: Bestseller/pr

Anders Holch Povlsens koncern Heartland har i 2022/23 øget omsætningen med ni pct. til 55 mia. kr., skriver Børsen og Finans.

Resultatet før skat falder dog små 7 pct. til 2,1 mia. kr.

Koncernchef Lise Kaae oplyser, at fremgangen i et år med bl.a. høje renter og usikkerhed er trukket af udviklingen i Anders Holchs modekoncern Bestseller og butikskæden Normal, som Holch ejer to tredjedele af. Bestseller øgede således i 2022/23 sit salg med 5 pct. til 37 mia. kr., mens Normal øgede sit salg med små 50 pct. til 8,6 mia. kr.

De to selskaber udgør altså over 80 pct. af Heartlands totale omsætning. Men Heartland ejer også aktieposter i bl.a. onlineselskaberne Zalando, Asos og About You samt fintech-virksomheder som Klarna og Lunar.

Værditab på 60 mia.

Netop aktiekurserne for eksempelvis Asos har været under pres, og værdiansættelsen af Klarna er dykket markant i forhold til for to år siden.

Det har skabt fokus på udviklingen i Anders Holch Povlsens formue. Heartlands adm. direktør Lise Kaae fastslår, at opgjort over 24 måneder har der været tale om et værditab på 60 mia. kr.

”Det skal dog understreges, at det ikke er værdier, som vi har bogført, og derfor kan det heller ikke ses i hverken resultatopgørelse eller balancen. Ligesom vores soliditetsgrad har været stigende,” lyder det fra Lise Kaae over for Finans.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også