Birkenstock debuterer på børsen i USA med værdi på 8,64 mia. dollar

Sandalproducenten vil sælge 10,8 millioner aktier i noteringen til 46 dollar pr. aktie.
Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tyske producent af sandaler Birkenstock debuterer onsdag på børsen i New York med en noteringskurs på 46 dollar pr. aktie, skriver Børsen og henviser til en meddelelse fra selskabet. 

Ifølge Børsen værdiansætter det Birkenstock til samlet 8,64 mia. dollar i markedsværdi svarende til knap 61 mia. danske kr., og hvis man inkluderer aktier til direktører og medarbejdere, forhøjer det værdien til omkring 9,33 mia. dollar. 

Den franske milliardær Bernard Arnault, der gennem luksusvarekoncernen LVMH og dets partnerselskab L Catterton har ejet den tyske skoproducent Birkenstock i godt to år, har i månedsvis planlagt en børsnotering af skomærket. 

Det bliver ifølge Financial Times den tredjestørste børsnotering i USA i år, og noteringen skal bl.a. sikre omkring 1,5 mia. dollar til at reducere gælden i Birkenstock. Ifølge Bloomberg sælger sandalproducenten 10,8 millioner aktier i noteringen, mens partnerselskabet L Catterton vil sælge 21,5 mio. aktier og fortsat eje omkring 83 pct. af aktierne samt fastholde sin kontrol over selskabet. 

Birkenstock blev stiftet i Tyskland for knap 250 år siden. I dag har selskabet omkring 3.000 ansatte, og produktionen foregår fortsat primært på fabrikker i Tyskland. Birkenstock omsatte i 2022 for 1,3 mia. dollar, hvilket var 29 pct. mere end i 2021. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også