Pandora vil opdatere strategi efter vækst

Efter et par år, hvor coronapandemien har trykket indtjeningen på grund af nedlukninger i store dele af verden, er Pandora kommet op i gear igen.
”Der er således ikke noget, der tyder på nogen forværring – snarere tvært imod var der en lille bedring at spore i smykkesalget," skriver Janne Vincent Kjær, analytiker hos Jyske Bank, i en analyse. | Foto: Screeshot/pandora
”Der er således ikke noget, der tyder på nogen forværring – snarere tvært imod var der en lille bedring at spore i smykkesalget," skriver Janne Vincent Kjær, analytiker hos Jyske Bank, i en analyse. | Foto: Screeshot/pandora
AF MARKETWIRE

Pandora er i fin form i år, hvor aktiekursen er steget med næsten 50 pct. Og nu ser investorerne hen mod torsdagens kapitalmarkedsdag i London, hvor selskabet vil komme med en opdatering af Strategien Phoenix. Oveni ventes nye langsigtede finansielle mål, da de nuværende udløber ved udgangen af 2023.

Pandora kom med sin Phoenix-strategi i september 2021, og den løber til 2026.

Den finansielle horisont løber dog kun til og med 2023, og her er målsætningen en organisk vækst på 5-7 pct., en EBIT-margin på 25-27 pct. og 27-28,1 mia. kr. i omsætning i perioden.

Jyske Bank påpeger forud for opdateringen, at ”Pandora har formået at få væksten tilbage i forretningen efter en periode med negative vækstrater i 2018-2020”.

Smykkeselskabets nuværende direktør, Alexander Lacik, blev hentet ind som topchef i februar 2019, efter Anders Colding Friis blev fyret i august 2018 på grund af manglede økonomiske resultater. I februar 2019 kostede en aktie i Pandora i niveauet 336 kr. Tirsdag handles den over 715 kr.

Og efter et par år, hvor coronapandemien har trykket indtjeningen på grund af nedlukninger i store dele af verden, er Pandora kommet op i gear igen.

”På kort sigt er der en risiko for, at væksten bremser op i takt med, at forbrugerne bliver mere tilbageholdende i deres købsadfærd, men indtil videre har salget ud af butikkerne holdt sig oppe på et fornuftigt niveau,” skriver Janne Vincent Kjær, analytiker i Jyske Bank.

Positiv trigger

Analytikeren peger på, at kapitalmarkedsdagen kan ”være en positiv trigger for aktien, da markedet forventer en relativt begrænset forbedring i driftsmarginen frem mod 2025.”

”Det vurderer vi, er for konservativt,” skriver Janne Vincent Kjær.

Hun peger på, at de seneste detailsalgstal fra USA viste et fald på 2,7 pct. i smykkesalget i juli. Og trods faldet er det en lille bedring sammenlignet med andet kvartal, hvor detailsalget faldt med 4,3 pct.

”Der er således ikke noget, der tyder på nogen forværring – snarere tvært imod var der en lille bedring at spore i smykkesalget. Dette er i tråd med Pandoras udmeldinger i forbindelse med regnskabet, hvor de flagede en bedring i kundetrafikken hen over sommerferieperioden,” skriver Jyske Bank-analytikeren i analysen.

Hun er dog ”varsom” med at antage, at trenden fortsætter året ud. Men forbrugernes fortsatte appetit viser, at salget er mere modstandsdygtigt, end hun umiddelbart havde frygtet.

”Vi forventer således, at Pandora formår at styre fornuftigt igennem den økonomiske vækstopbremsning, og selskabet er væsentlig bedre polsteret end mange andre detailhandlere takket være selskabets høje bruttomargin, lave gældsætning og stærke cash flow generering, hvilket gør det muligt at sende op imod 6,4 mia. kr. tilbage til aktionærerne årligt i form af udbytte og aktietilbagekøb. Det ser vi som et klart kvalitetsstempel,” skriver Janne Vincent Kjær i analysen.

Pandora venter i år en organisk vækst i intervallet minus 2 til plus 5 pct. og en driftsmargin omkring de 25 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også