Stort tysk modebrand er gået i rekonstruktion

Lala Berlin, der bl.a. forhandles af Bahne, Zalando og Illums Bolighus i Danmark, er blevet erklæret insolvent og står over for en rekonstruktion.
Designer og Lala Berlin-stifter Leyla Piedayesh har flere gange udmærket sig til diverse modeshows. Her præsenterer hun brandets kollektion til Copenhagen Fashion Week i 2019. | Foto: Stine Bidstrup
Designer og Lala Berlin-stifter Leyla Piedayesh har flere gange udmærket sig til diverse modeshows. Her præsenterer hun brandets kollektion til Copenhagen Fashion Week i 2019. | Foto: Stine Bidstrup

Det tyske modebrand Lala Berlin, der i de seneste år også har slået igennem på det danske marked med sine tørklæder, risikerer at må dreje nøglen om, efter selskabet er blevet erklæret insolvent og derfor ikke er i stand til at betale sine forpligtelser til tiden, skriver Finans, der henviser til flere tyske medier som Textilwirtschaft og Fashion Network.

Ifølge Leyla Piedayesh, adm. direktør for Lala Berlin GmbH, der grundlagde selskabet i 2004, er det en dalende købekraft hos kunderne som en konsekvens af bl.a. krig i Europa, samt stigende energikriser og generel inflation, der har sendt Lala Berlin planken ud.

Til de tyske medier siger Leyla Piedayesh, at der trods den økonomiske nedgang er drøftelser i gang med interesserede parter, der vil kunne være med til at skabe en gunstig forretning i fremtiden.

”Vores mål er nu at finde en stærk strategisk partner så hurtigt som muligt og succesfuldt gennemføre den omstrukturering, der allerede er igangsat,” siger stifteren.

Lala Berlin oplyser til de tyske medier, at forretnings- og salgsaktiviteterne fortsætter trods rekonstruktionen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også