Matas nedjusterer driftsmargin efter svensk opkøb

Matas købte i juni den svenske kosmetikkæde Kicks Group til en værdi på 1,3 mia. kr.
Matas forventer en forværret indtjening i kølvandet på svensk konkurrent. | Foto: Sofia Busk
Matas forventer en forværret indtjening i kølvandet på svensk konkurrent. | Foto: Sofia Busk
AF MARKETWIRE & DETAILWATCH

Matas nedjusterer forventningerne til driftsmarginen i år, men skruer til gengæld op for omsætningen.

Det sker, efter at købet af den svenske Kicks-kæde er blevet gennemført.

Driftsmarginen, EBITDA, før særlige poster ventes nu at lande på omkring 15 pct. mod tidligere ventet omkring 17 pct.

Omsætningen ventes til gengæld at vokse til 6400-6600 mio. kr. i regnskabsåret 2023/24. Her var tidligere ventet 4669-4804 mio. kr.

Det betyder dermed, at omsætningseffekten fra opkøbet ventes at blive på 1731-1796 mio. kr.

Endelig opjusteres niveauet for bruttoinvesteringer også, der ventes at lande på 500-525 mio. kr. mod tidligere 425-450 mio. kr.

Kicks Group står bag 226 kosmetikbutikker i Norden. 60 pct. af Kicks Groups salg ligger i Sverige, 30 pct. i Norge og 10 pct. i Finland. 

”Fremragende match”

Matas, der har 260 butikker, overtog 100 pct. af Kicks Group, som ved opkøbet blev værdisat til 1,34 mia. kr. Matas betalte 698 mio. kr. for Kicks Group og overtog derudover gæld for samlet 638 mio. kr.

”Med købet af Kicks Group skaber vi den nordiske leder inden for skønhed og velvære,” sagde Gregers Wedell-Wedellsborg, adm. direktør i Matas, i forbindelse med opkøbet.

”Kicks Group og Matas er et fremragende match, og ved at kombinere vores to komplementære forretninger, stærke omnichannel positioner og passionerede organisationer og fælles kultur for kundeservice, vil vi lede det nordiske skønhedsmarked.”

Matas oplyste videre, at købet af Kicks Group er være fuldt gældsfinansieret og forventes at være afsluttet i tredje kvartal af kalenderåret 2023.

Ifølge Børsen forsøgte Kicks Group angiveligt at lave det omvendte opkøb i 2012. Her skrev Jyllands-Posten, at det svenske selskab ville købe Matas, som på daværende tidspunkt var ejet af kapitalfonden CVC Capital Partners. I stedet blev Matas i 2013 børsnoteret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også