Regeringen vil investere milliarder i flere kvindelige iværksættere

Detailbranchen er blandt de brancher, hvor Dansk Erhverv tidligere har fremhævet flere kvindelige iværksættere.
Blandt de udvalgte i Dansk Erhvervs kåring af "25 kvindelige iværksættere, du bør kende" er Bine Lind fra Stoff Nagel, Louise Mygind fra XI Studios og Melissa Hartelius fra Klub Venus. | Foto: Dansk Erhverv/Pr
Blandt de udvalgte i Dansk Erhvervs kåring af "25 kvindelige iværksættere, du bør kende" er Bine Lind fra Stoff Nagel, Louise Mygind fra XI Studios og Melissa Hartelius fra Klub Venus. | Foto: Dansk Erhverv/Pr
Ritzau/ALEXANDER THORUP

Regeringen vil afsætte 1,5 mia. kr. til at styrke det danske iværksættermiljø, meddeler Morten Bødskov torsdag til Ritzau.

Posen med penge skal finansieres af det kommende finanslovsudspil og annonceres nu forud for, at regeringen i løbet af efteråret vil præsentere en iværksætterstrategi, der allerede blev varslet i regeringsgrundlaget fra 2022. Her var der lovet 300 millioner kroner til feltet, men regeringen skruer nu beløbet gevaldigt i vejret.

”Vi skal have flere iværksættere, og vi skal sørge for, at iværksættermiljøet får bedre muligheder for at skabe succes, vækst og arbejdspladser til Danmark,” siger erhvervsminister Morten Bødskov (S) til Ritzau og kalder iværksætteri for ”fødekæden til vores erhvervsliv.”

Blandt andet vil regeringen justere skattelovgivningen og finde nye måder at sikre kapital i iværksættermiljøet, der skal gøre det lettere at tiltrække talenter. Samtidig skal uddannelsessystemet have mere fokus på at skabe egne virksomheder.

Detailbranchen er førende

Ministeren vil også sætte ind over for, at kvindelige iværksættere ifølge ham har hårdere kår end mandlige.

”Vi kan se, at der er mange kvindelige iværksættere, men vi kan også se, at de kvindelige iværksættere har svært ved at få adgang til kapital. Det er uforklarligt, og konsekvensen er, at vi taber idéer, iværksættere, vækst og fremgang,” siger Morten Bødskov.

Som DetailWatch tidligere på sommeren kunne afdække, er antallet af kvindelige iværksættere på tværs af erhvervslivet i vækst, men kvinderne udgør stadig kun omkring en fjerdedel af iværksættere i Danmark. Det fik for tredje år i træk Dansk Erhverv til at sætte fokus på nogle af de dygtigste kvindelige iværksættere, der har skaleret deres vækstvirksomhed og nedbrudt barrierer, med en liste på ”25 kvindelige iværksættere, du bør kende.”

Af de 25 kvindelige iværksættere er en tredjedel af de kvindelige iværksættere fra detailbranchen, deriblandt Bine Lind, adm. direktør i og ejer af interiørvirksomheden Stoff Nagel, Louise Mygind, adm. direktør og medejer af smykkeforretningen IX Studios, og Melissa Hartelius, direktør og indehaver af sexlegetøjswebshoppen Klub Venus.

Ingen modsætning

Ifølge Morten Bødskov er der ingen modsætning mellem iværksætteri, hvor markedskræfterne afgør, om du har succes eller ej, og statsstøtte for et milliardbeløb.

Årsagen til, at dansk erhvervsliv efter ministerens vurdering står stærkt globalt, er, at vi har visionære og driftige erhvervsledere, siger han.

”Men det er også, at vi sikrer rammebetingelserne for, at man kan drive virksomhed i Danmark.”

Den økonomiske støtte vil starte med 300 millioner kroner i 2024 og årligt vokse til 450 millioner kroner i 2027 til en samlet pulje på 1,5 milliarder kroner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også