Københavnsk modebrand har røde tal på bundlinjen

Svære markedsforhold og stigende priser har været med til at presse Résumé, der i nyt regnskab vender overskud til underskud.
Arkivfoto fra Résumés modeshow under Copenhagen Fashion Week i 2018. | Foto: Zach Chase/AP/Ritzau Scanpix
Arkivfoto fra Résumés modeshow under Copenhagen Fashion Week i 2018. | Foto: Zach Chase/AP/Ritzau Scanpix

2022 var et hårdt år for den danske modevirksomhed Résumé, viser et nyt regnskab. 

Résumé, der ikke offentliggør sin omsætning, lander en bruttofortjeneste på 2,5 mio. kr. i fjor mod 4,2 mio. kr. året før. Driftsresultatet går også tilbage og ender med et minus på 204.565 kr. i 2022 mod et plus på 1,8 mio. kr. i 2021. 

På den endelige bundlinje ender tøjvirksomheden med et underskud på 438.163 kr. I 2021 var resultatet et overskud på 1,2 mio. kr. 

Ledelsen, der er anført af adm. direktør Anne Louise Faurholt, understreger i regnskabet, at årets resultat er utilfredsstillende. 

”Årets resultat har været negativt påvirket af afmattende salg i 2022, som følge af markedsforholdene, stigende priser samt økonomisk usikkerhed i samfundet,” skriver ledelsen i regnskabet. 

Résumé, der har hovedsæde i København, blev stiftet af søstrene Emma Lohmann og Anne Louise Faurholt i 2016. Selskabet har fra start primært produceret tøj til kvinder, men laver i dag også unisex-kollektioner. 

I det nye regnskab påpeger selskabet, at der er positive forventninger til fremtiden. 

”Ledelsen har i 2022 lavet store investeringer i ny digital platform med fokus på B2C. Dette sammen med generelle omkostningstilpasninger gør, at ledelsen forventer et positivt resultat for det kommende år,” skriver ledelsen. 

Résumé er ejet af Emma Lohmann og Anne Louise Faurholt samt den tidligere Soulmate-stifter Claus Bucka.

Selskabet havde ved udgangen af 2022 en egenkapital på 2,2 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også