Bruun Rasmussen-formand tjente trecifret millionbeløb på salg

Auktionshuset var i Bruun Rasmussen-familien fra 1948 og frem til frasalget sidste år.
En ejerandel på 40 pct. blev ifølge regnskab konverteret til godt 120 mio. kr. | Foto: Emil Agerskov
En ejerandel på 40 pct. blev ifølge regnskab konverteret til godt 120 mio. kr. | Foto: Emil Agerskov

Da det danske auktionshus Bruun Rasmussen Kunstauktioner i marts sidste år blev solgt til det britiske auktionshus Bonhams, kunne bestyrelsesformand Jesper Bruun Rasmussen sætte godt 120 mio. kr. ind i sit private holdingselskab for sin ejerandel på 40. pct.

Det skriver Børsen, der henviser til 2022-regnskabet for hans holdingselskab.

Jesper Bruun Rasmussens børn, 51-årige Frederik og 48-årige Alexa Bruun Rasmussen, ejede hver 30 pct. af de resterende aktier i auktionshuset.

Børnenes holdingselskaber er endnu ikke kommet med regnskab for 2022, men ifølge Børsen indikerer regnskabet for farens holdingselskab, at de hver har har fået 90 mio. kr. for salget.

Bruun Rasmussen har været i familiens hænder, siden Jesper Bruun Rasmussens far, Arne Bruun Rasmussen, grundlagde selskabet i 1948 i Bredgade i København.

Familien er ude

I kølvandet på frasalget forlod Jesper Bruun Rasmussen og datteren Alexa Bruun Rasmussen auktionshuset i marts i år.

Sidenhen overtog Jesper Bruun Rasmussen, og han stod bag virksomheden, indtil den blev solgt i marts 2022 til det internationale auktionshus Bonhams, der er blandt verdens største.

”Med mit 60-års jubilæum bag mig, med tre skønne børnebørn og en masse kunstoplevelser, jeg stadig har til gode, vil jeg glæde mig til at gå på museum, se og nyde kunsten uden at skulle svinge hammeren, i den forvisning om at mit sidste hammerslag til Bonhams har sikret husets fremtid,” sagde 80-årige Jesper Bruun Rasmussen i forbindelse med den endelige afsked med familieselskabet.

Også Jesper Bruun Rasmussens søn, Frederik Bruun Rasmussen, har arbejdet for auktionshuset, men han stoppede i september.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også